top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hiihtoperhe putsasi kultapöydän


Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen, hiihtävä perhe, puhdisti kultapöydän Pyhäjärven SM-kisoissa. Kummallekin kultamitali oli uran ensimmäinen ja antaa hyvät lähtökohdat kohti Oberstdorfin MM-kisoja.


Matintalo oli naisten kisan ylivoimainen voittaja. Jasmi Joensuu yritti haastaa Matintaloa vielä viimeisessä nousussa, mutta kun Matintalo pisti vaihteen silmään, ei voittajasta ollut epäselvyyttä.


-Hieno voitto, tämä oli todella hyvä viimeistelyharjoitus, Matintalo huokaili voiton jälkeen.

Matintalon ja Joensuu hiihtävät myös MM-kisoissa sprintin, SM-kisoissa haettiin heidän seurakseen kahta muuta hiihtäjää.


Anne Kyllönen otti pronssihiihdollaan tiukan otteen MM-paikasta sprintissä, joskin huolestuttavaa oli se, että hän jäi kärkikaksikosta selvästi. Valmennusjohto valitsisi varmasti neljännelle paikalle mielellään nuoren lupauksen, mutta juuri tällä hetkellä sellaista ei ole näköpiirissä.


Matintalo oli sen sijaan tyytyväinen siihen, että kunto tuntuu olevan nousussa juuri ennen MM-kisoja.


-Tästä on hyvä lähteä kansainvälisiin kisoihin. Torstaina lähdemme Oberiin valmistutumaan kisoihin.


Sitä ennen perhe Vuorinen-Matintalo ajavat vielä kotiin, hymy huulilla, kuten Lauri totesi.


-Onhan tässä nyt mukana ajella kotiin, Vuorinen myönsi.


Hän hallitsi miesten kisaa mielin määrin ja otti kullan ennen vahvan MM-näytön antanutta Juho Mikkosta. Etukäteen oli selvää, että MM-kisoissa sprintin hiihtävät Joni Mäki ja Ristomatti Hakola. Vuorisen paikka on nyt myös selvä ja taistelussa neljännestä paikasta Mikkosen näyttö oli kahta viikkoa ennen MM-kisoja selkeästi paras.


Miesten kisassa oli mukana myös nuorten U20-sarjan maailmanmestari Niilo Moilanen. Karsinnan kakkosen meno ei vielä riittänyt finaalipaikkaan, joten hänen MM-matkalle saatu näyttöä.


MM-kisoihin valittava joukkue julkistetaan maanantaina. Valmennusjohto kokoontui sunnuntaina tekemään päätöksiä, joissa ei pitäisi olla suuria ongelmia.


Alexander Ståhlberg otti nuorten MM-kisojen viimeisenä päivänä jo kolmannen mitalinsa. Suomalainen taisteli loppuun asti 30 km perinteisen yhteislähtökisan voitosta, mutta taipui loppusuoralla. Kaulaan ripustettiin kuitenkin pronssi ja se kruunasi suomalaisen loistavat MM-kisat.


-Tänään oli raskas päivä, mutta pronssi tuli ja olen siihen tyytyväinen, Ståhlberg kertoi kisan jälkeen.


Jari Porttila


42 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page