top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hopeajoukkueen ykköstykki ”Pari kertaa meinasi kaatua”


Suomen naisten joukkue onnistui mainiosti mutaisen liukkaalla reitillä maastojuoksun PM-kilpailuissa Ruotsin Tullingessa. Nina Chydenius oli 9 kilometrin kilpailussa parhaana suomalaisena viides ja Suomen joukkue saalisti joukkuekilpailusta hopeasijan.


– Olı se todellista maastojuoksua, kun vettä satoi koko ajan. Ja rata oli siinä kunnossa, että vettä oli satanut jo aiemmin, Chydenius kuvaili Lidan ulkoilualueelle vedettyä 1500 metrin reittiä.


– Ensimmäisen kierroksen tsekkailin rataa, mutta pystyin sitten juoksemaan kovempaa, vaikka olin pari kertaa heittää lipat. Juoksu oli lopulta aika tasainen ja tuli hyvin loppuun asti, vaikka olen harjoituksissa juossut 150 kilometrin viikkoja.


Juoksun voitti Ruotsin Sara Christiansson, josta Chydenius jäi 49 sekuntia. Nathalie Blomqvist oli kuudes 53 sekuntia kärjestä ja Suvi Miettinen seitsemäs 55 sekuntia kärjestä. Johanna Peiponen oli 10:s reilun minuutin kärjestä.


– Läksin vähän riskillä katsomaan, mihin rahkeet riittävät. Meinasin hyytyä puolivälissä, mutta hyvä joukkuehenki auttoi. Me vedettiin siinä Ninan kanssa vuorotellen ja Suvi tuli välillä rinnalle. Sain kyllä otettua itsestäni aivan kaiken irti, Blomqvist tunnusti.


Miesten 9 kilometrin kilpailun voitti Ruotsin kokenut David Nilsson 18 sekuntia ennen Norjan Bjørnar Lillefossea.


Suomalaisista paras oli Leevi Keronen, joka sijoittui 19:nneksi. Eroa kärkeen erittäin liukkaalla radalla kertyi hieman yli kaksi minuuttia.


– Aika raskas reissu oli. Lähdettiin aika kovaa ja matkalla piti sitten hiljentää vauhtia. Rata oli raskas, koko ajan jalka luisti johonkin suuntaan, Keronen kertoi.


Mika Kotiranta ja Mustafe Muuse juoksivat sijoille 21:s ja 22:s. Miika Tenhunen oli 24:s ja Antti Ihamäki keskeytti. Miesten joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs.


Ilona Mononen taisteli kolmanneksi 19-vuotiaiden 6 kilometrillä. Mononen jäi saman ajan saaneelle juoksun kärkikaksikolle, Norjan Ingeborg Østgårdille ja Tanskan Sofia Thøgersenille kolme sekuntia.


– Kärkikaksikko alkoi kiristää ylämäkiosuudella reitin viimeisissä mutkissa enkä ihan pysynyt perässä. Yritin taistella hopeasta vielä viimeisessä alamäessä, mutta ihan ei terävyys riittänyt, kun tämä oli ensimmäinen kilpailu sitten SM-viestien, Mononen kertoi.


19-vuotiaiden miesten 6 kilometrillä parhaat suomalaiset olivat 14:nneksi sijoittunut Arash Ahmad Gul ja 15:nneksi juossut Rasmus Krogell. Eroa kärkeen kertyi vajaat puolitoista minuuttia. Kovatasoisen juoksun voitti Norjan Abdullahi Dahi Rabi.


– Odotettiin joukkueena vähän kovempaa tulosta, mutta vähän hyydyttiin lopussa. Oma juoksu oli ihan hyvä, Gul kiteytti omaa ja muiden suomalaisten suoritusta.


392 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page