top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hradecky jyräsi ykköseksi


Lucas Hradecky valittiin urheilutoimittajien liiton äänestyksessä vuoden 2020 urheilijaksi. Leverkusenissa pelaava maalivahti on noussut Saksan pääsarjan, Bundesliigan huippuvahdiksi. Hän on myös Suomen jalkapallomaajoukkueen selkäranka.


Erikoista Vuoden urheilijan julkistuksessa oli se, että koko kärkikolmikko seurasi tapahtumaa maailmalta. Hradecky oli Saksassa, Toiseksi tullut golfari Sami Välimäki oli valmistautumassa kauden avaukseen ulkomailla ja kolmanneksi tullut jääkiekkoilija Sami Helenius valmistautui joukkueensa Dallasin NHL-otteluun.


Näin Vuoden urheilijan palkinto jäi käytännössä jakamatta. Yleensä palkinnon saanut henkilö on saatu paikanpäälle.


Kärkikolmikko oli vaisun urheiluvuoden odotettu ja Hradeckyn nousu ykköseksi selkeä. Häntä aikaisemmin Vuoden urheilijaksi on valittu jalkapalloilijoista Jari Litmanen 1995, Sami Hyypiä 2001 ja Teemu Pukki 2019. Näin jalkapalloilija valittiin jo toisen kerran perättäin vuoden parhaaksi urheilijaksi Suomessa.


Hradecky on ensimmäinen ulkomaalaistaustainen urheilija, joka on saanut kunnian. Hradecky on syntynyt 1989 Bratislavassa, mutta jalkapallo-oppinsa hän on saanut Turussa.


-Kiitokset sinne Turkuun, siellä minusta tuli jalkapalloilija, Hradecky kiitteli videoyhteyden välityksellä.


Sami Välimäki pokkasi tilaisuudessa kaksi Uunoa. Hänet valittiin Vuoden läpimurrosta ja Vuoden sykähdyttävimmästä urheiluteosta ykköseksi.


Vuoden urheilijaäänestyksen nelonen oli Valtteri Bottas ja viidenneksi ylsi pika-aituri Annimari Korte.


Jari Porttila

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page