top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Huntington: ”Kantapää ei kestänyt hyppäämistä”


Tampereen Pyrinnön Maria Huntingtonin ja Miia Sillmanin toiveet tuloksesta, joka veisi maaliskuisiin EM-kilpailuihin tyrehtyivät jalkavaivoihin Jyväskylässä viisiottelun SM-kilpailun korkeushypyssä.


Kantapään rasvapatin repeämän kiusaama Huntington jäi korkeushypyssä ilman tulosta. Sillman keskeytti kilpailun yrityksiin korkeudesta 172 nilkkakivun takia.


– Satutin pari viikkoa sitten pituushypyssä rasvapatjan, joka kiinnittyy kantaluuhun. Korkeushyppy on ainoa, jota se ei kestä, Huntington harmitteli.


Huntington kilpaili kantapää puudutettuna ja haki korkeushypystä tulosta pienellä riskillä. Hän jätti verryttelyhypyt tekemättä ja aloitti suoraan korkeudesta 175.


– Ei oikein voinut ottaa verryttelyhyppyjä, oli pakko aloittaa korkealta. Mutta se olisi ollut sama, vaikka rima olisi ollut matalammalla, kun en vaan uskaltanut törmätä tuolla jalalla, Huntington sanoi.


Huntington voitti naisten viisiottelun avauslajin 60 metrin aitajuoksun hyvällä ajalla 8,37. Korkeushypyn jälkeen hän päätti jatkaa ottelua vielä kuulantyönnössä.


– Todella turha vaiva, kun muuten olen ollut ehjänä koko syksyn ja talven.


Sillman: Kesäksi nilkkaan jykevät tuet


Sillman avasi kilpailun juoksemalla 60 metrin aitajuoksussa toiseksi ennätyksellään 8,53. Korkeushypyssä hän ylitti 169, mutta nilkkaan iskenyt kipu vei terän yrityksistä seuraavasta korkeudesta 172, ja Sillman päätti keskeyttää kilpailun.


Samainen nilkka pyörähti viime kesänä Turun Kalevan kisoissa, kun Sillman yritti toista kertaa korkeudesta 188.


– Harmittaa, kun koko syksyn on mennyt nilkan puolesta tosi hyvin. On pelattu varman päälle ja treeneissä olen pystynyt hyppäämään. Nyt sitten jalka meni ihan pienesti väärään asentoon ja alkoi samantien kiukutella. Sen jälkeen sillä ei uskaltanut törmätä yhtään, Sillman totesi Jyväskylässä.


Sillmanin mukaan kipu alkoi tuntua heti aloituskorkeuden jälkeen.


– Erona Kalevan kisoihin nyt oli, että kipu ei ole nilkan sisäpuolella vaan enemmän kehräsluun alapuolelta.

Sillmanin mukaan ongelmasta pitää ottaa opiksi kesää varten


– Tämä oli hyvä oppitunti. Kesää varten jalkaan tarvitaan jykevimmät tuet mitä saadaan. Muttei niin jäykät tuet, ettei jalka liiku mihinkään. Silloin voi rauhassa vetää täysillä ponnistukseen niin, että nilkkaa pitää.


Maximusport seuraa kisoja koko päivän ja kertoo tärkeimmät asiat sivulla.


47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page