top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hurske putosi olympiakomitean rahanjaossa


Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt kesälajien valmennus- ja harjoitteluapurahat. Yhteensä 162 urheilijaa saa yhteensä 1 424 000 euroa. Suurimman, 20 000 euron apurahan saa 20 urheilijaa.


Lisäksi 43 urheilijaa saa 10 000 euron ja 99 urheilijaa 6 000 euron suuruisen apurahan. Määrällisesti eniten apurahoja myönnettiin yleisurheiluun.


- Koronapandemiasta johtuen lähes kaikki urheilun arvokisat ja kansainväliset tapahtumat, Tokion olympialaiset sekä paralympialaiset mukaan lukien, siirrettiin vuodelle 2021, Saarikko muistuttaa.


-Tämän seurauksena urheilijoiden näytöt ja kilpailusuoritukset useassa lajissa ovat jääneet antamatta. Tämä on otettu huomioon apurahavalmistelussa.


- Apurahojen tavoitteena tulee olla se, että niillä voidaan nykyistä paremmin tukea nuorten urheilijoiden toimeentuloa ja tavoitteellista valmentautumista kansainväliselle tasolle, Saarikko jatkaa.


Yleisurheilijoille jaettiin kaikkiaan 40 apurahaa, yksi enemmän kuin vuonna 2020. Suurimpaan tukiluokkaan nousivat moukarijätti Aaron Kangas, pituushypyn SE:n hypännyt Kristian Pulli ja estejuoksija Topi Raitanen.


Sen sijaan pika-aitureista Reetta Hurske putosi toiseen tukirahaluokkaan. Hurkeen viime kesän aika 12,91 oikeutti viime kesän maailmantilastossa sijaan 14. Nooralotta Neziri oli ajallaan 12,84 maailmantilastossa sijalla 9. Kumpikin sai 10 000 euron tukirahan.


Moukarinheittäjien noususta kertoo se, että viime kesänä 70 metriä ylittäneet Silja Kosonen ja Krista Tervo saivat 6000 euron tukirahat. Tervo oli maailmantilastossa sijalla 12 ja Kosonen sijalla 17.


Tukirahojen määrässä paini koki suurimmat menetykset, kun aikaisemman kahdeksan apurahan määrä putosi nyt kuuteen. Osasyynä tähän oli tietenkin Petra Ollin lopettaminen.


Eniten apurahoja lisäsi lentopallo, se sai kuuden sijaan nyt yhdeksän apurahaa.


Olympiakomitan huippu-urheiluyksikkö on onnistunut hyvin apurahojen kohdentamisessa. Esimerkiksi vuosi sitten 6000 euron tuen saanut Golfari Sami Välimäki tienasi viime vuonna Euroopan tourin läpimurtovuotenaan yli 800 000 euroa palkintorahoja.Jari Porttila

195 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page