top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hurske teki historiaa, Ståhl antoi rajua kritiikkiä


Wilma Murto photo Jari Porttila


Reetta Hurske teki suomalaista aitajuoksuhistoriaa, ollen Rooman finaalissa kuudes. Se on paras naisaituriemme tulos ulkoratojen arvokisoissa.


Hurske juoksi Roomassa tasaisesti, finaalissa kellot pysähtyivät aikaan 12.84, se on Hurskeen paras noteeraus tänä kesänä. Hänen Suomenennätyksensä on 12,70.


Vaikka Hurske olisi juossut SE:n, olisi hän ollut kovatasoisessa finaalissa vasta viides. Pronssimitaliinkin tarvittiin EM-kisoissa tulos 12,42. Se kielii siitä, että Pariisin olympialaisissa on juostava jokseenkin samoja aikoja- selvitäkseen finaaliin.


Hurske on kuitenkin vaikean talven jälkeen oikealla tiellä, kuukauden aikana hän pystyy varmasti nousemaan SE-kuntoon ja juoksemaan 12,60 alkuisen ajan.


Aku Partanen taisteli hellettä vastaan hienosti ja otti 20 kilometrin kävelyssä lauantain parhaan suomalaissijoituksen, ollen viides. Vielä puolimatkassa näytti siltä, että Aku taistelee jopa mitalista, mutta viimeiset kilometrit olivat liikaa.


Partasen esitys oli kuitenkin niin vahva, että Pariisia voi odottaa mielenkiinnolla, odotukset sen kuin kasvavat.


Santeri Kuusiniemi oli lauantain suomalaisyllättäjä, mies pääsi kiertotietä finaaliin, kun sveitsiläisjuoksija taklasi hänet välierässä tyylipuhtaalla olkapäätaklauksella. Finaalissa Kuusiniemi kaatoi viisi aitaa, siitä huolimatta hän oli kisan seitsemäs.


Kisakatsomon erikoishaastattelussa oli kiekkojätti Daniel Ståhl. Ruotsalainen antoi Euroopan yleisurheiluliitolle pyyhkeitä siitä, että kiekon karsinta ja finaali käytiin samana päivänä.


Lauantaina Stadio Olympicolla esiintyi kaksi suomalaista Euroopanmestaria; Wilma Murto ja Topi Raitanen. Kumpikin vakuutti esityksillään.


Murto selvitti 440 ja 450 ensimmäisellään ja se riitti finaaliin. Kaikki on Wilman kohdalla kunnossa.


Topi Raitanen pelästytti katsojat jäämällä alussa koko joukon hännille, mutta viimeisen kilometrin aikana hän nousi Lasse Virenmäisesti varmasti finaaliin. Topi olikin yhtä hymyä alkuerän jälkeen, hän kertoi viimeksi olleensa yhtä tyytyväinen juoksuunsa kaksi vuotta sitten.


Kahden kisapäivän jälkeen suomalaiset ovat saalistaneet neljä pistesijaa. Se on jokseenkin odotusten mukaisesti, mutta mitalitili on vielä avaamatta.


Sunnuntain kovimmat odotukset kohdistuvat naisten moukarin karsintaan. Silja Kososelle karsintarajan ei pitäisi olla ongelma, ei myöskään Krista Tervolle jos tekniikka toimii. Tämä kaksikko on laskettu etukäteen mitaliehdokkaiksi, joten odotuksetkin ovat kovat.


Olethan muuten käynyt jo osallistumassa Kisakatsomon ja CapitalBoxin arvontaan, jossa on jaossa kaksi VIP-lippupakettia Paavo Nurmi kisoihin. Osallistua voi Kisakatsomon IG ta FB-sivuilla.


Jari Porttila, Rooma

 

350 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page