top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hylkilä tyytyväinen nuorten panokseen


Vimpelin Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä ei peitellyt pettymystään siitä, että joukkue hävisi Sotkamon Jymylle kaksi viimeistä harjoitusottelua ennen varsinaisen sarjan alkua. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin vakuutti, että kaksi tappiollista ottelua antoi hänelle ja pelaajille varmasti enemmän kuin mitä olisi tullut helpoista voitoista etukäteen heikoimmiksi arvioiduista joukkueista.


-Nyt haastoimme sarjan ehdottoman suosikin sekä lauantaina että sunnuntaina. Pyhänä olimme pitkään mukana pelissä, vasta se yksi räpylävirhe, josta tuli Sotkamolle useampi juoksu lannisti meidät, Hylkilä kertoi maximusportille.


Kaksoisottelut kertoivat sen, että Sotkamo on ilman muuta sarjan suursuosikki Joensuun kanssa. Jani Komulainen on virittänyt orkesterinsa jo sellaiseen iskuun, että Jymy on torstaina alkavassa runkosarjassa vaikea voitettava.


Sunnuntaina Jymy rakensi 17 kolmostilannetta ja teki 12 juoksua. Jokerit Roope Korhonen (2) ja Lauri Rönkkö (3) olivat totutun vahvoja, mutta neljän ottelun sarjan suurin yllättäjä oli Konsta Kurikka, joka sunnuntaina iski kunnarin ja neljä tavallista. Kurikan heittokäsi oli myös tappavan tehokas ja hänestä voi povata sarjan uutta supertähteä.


Vimpeli peluutti kaikissa neljässä ottelussa paljon b-pojissa normaalisti pelaavia nuoria. He täyttivät paikkansa hyvin, joskin ulkopelissä oli vielä ongelmia liikkua kokeneen ryhmän mukaan.


-Nuoret täyttivät paikkansa. Nyt he saivat kokemusta siitä, miten tulee pelata sarjan kärkeä vastaan. Siinä ei voi suoristaa hetkeksikään selkää.


Lauantain ja sunnuntain pelit kertoivat myös Hylkilälle sen, millaista rotaatiota hän voi kierrättää sarjapeleissä. Nyt Olli Heikkalan ja Mikko Kanalan poissaolot näkyivät tilanteen rakentelussa ja vielä suuremmin ulkopelissä. Toimiva ulkopeli vaatii heistä ainakin toisen kentälle.


-Pelasimme nyt ensimmäisen kerran harjoitusottelut sarjan ehdotonta kärkijoukkuetta vastaan. Tämän kokemuksen jälkeen voin suositella sitä myös jatkossa, kyllä nämä pelit antoivat meille niin paljon tietoa. Se että hävisimme sarjan 1-3 harmittaa, mutta nuo tappiotkin opettivat meitä todella paljon.


Vimpeli kohtaa sarja-avauksessa Jymy-Jussit Seinäjoelta. Kyseessä on hegemoniaottelu, josta ei tunnetta puutu.


-Meillä on ollut ”vakoojat” Jymy-Jussien kahdessa viimeisessä harjoitusottelussa, käymme videot tarkkaan läpi ja aloitamme tiistaina keskittymisen sarja-avaukseen, Hylkilä lupasi.


-Meillä pitäisi olla torstaina käytössä kaikki miehet, hän ilmoitti maximusportille.


Tämä merkitsee sitä, että myös Heikkala ja Kanala ovat pelissä mukana.

Vimpeli rakensi sunnuntain 0-2 (0-3, 4-9 ) tappiollisessa ottelussa yhteensä 11 kolmostilannetta. Joukkueen ykköstähti oli Mikko Vihriälä, hän löi tyhjään kenttään kunnarin, toi kaksi juoksua ja kärkilyöntiprosentti oli mainio 82.


Sotkamo kohtaa sarja-avauksessa torstaina kotonaan Kempeleen Kirin, Vimpeli saa Saarikentällä vastaansa Jymy-Jussit.


Jari Porttila

124 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page