top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hylkilä varautunut Sotkamon lukkarin vaihtoon


Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy avaavat välieränsarjan lauantaina Sotkamon hiukassa. Edessä on todella mielenkiintoinen ja varmasti tunteita herättävä sarja, sillä kummankin joukkueen lukkarina on alle 20-vuotias nuorukainen.


Vimpelin lukkarina toimii Perttu Ruuska. Hän pelaa nyt ensimmäistä täyttä kautta numerolla joukkueen lukkarina. Ruuska n parantanut peliään pitkin kautta ja monen mielestä hän kuuluu jo sarjan top-3 lukkarin joukkoon. Ykkönen on Juha Puhtimäki ja kakkonen Kouvolan Janne Kivipelto.


Sotkamon lautasen ääressä häärii vasta 17-vuotias Aapo Komulainen. Pelinjohtaja Jani Komulainen nosti juniorin lautasen ääreen runkosarjan lopussa. Moni uskoi, että Ville Väliaholle haettiin näin lepojaksoa pudotuspelejä varten, mutta kaikkien yllätykseksi Komulainen jatkoikin lautasen ääressä myös pudotuspelien avauskierroksella Seinäjokea vastaan.


-Tämä oli kyllä melkoinen veto Jani Komulaiselta, ei sitä varmasti kukaan osannut odottaa, että hän nostaa 17-vuotiaan poikansa joukkueen ykköslukkariksi ohi Väliahon jota pidetään yleisesti yhtenä maan parhaista lukkareista, hämmästeli Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä Vimpelin viimeistelyharjoitusten päätteeksi.


-Tilanne sopii meille hyvin, meillä on ollut kuvamateriaalia Komulaisen peleistä, joten tiedämme mitä vastaan tulee.


Kun sekä Vimpeli että Sotkamo selvittivät tiensä jatkoon suhteellisen helposti, myöntää Hylkilä että nyt paineet ovat aivan eri tasoa.


-Pudotuspelien paineet nousevat peli peliltä. Onneksi meillä on jo siinä mielessä kokenut joukkue, että he pystyvät pelaamaan myös paineen alla. Ryhmä on ollut hyvin kasassa viimeiset kymmenkunta peliä ja kaikki tietävät mitä ulkopelissä jokaiselta odotetaan.


Elmo-lehti otsikoi torstaina, että Väliahon hyllyttämisen taustalla lautasen äärestä olisi hänen halunsa siirtyä Joensuun mailan riveihin. Elmo-lehden mukaan Väliaho olisi saanut Sotkamolta siirtoluvan, vaikka hänellä on vielä vuosi sopimuksestaan jäljellä.


-Erikoinen tilanne, yleensä Sotkamo on pitänyt nämä asiat tiukasti poissa julkisuudessa. Nyt Väliahon tilanteen nosti isosti esille paikallinen Kainuun Sanomat aukeaman jutussaan, Hylkilä pohtii.


Hylkilä viittaa Toni Kohosen kohuttuun siirtoon Sotkamosta Ouluun. Kohonen lähti juuri Väliahon tieltä vuodeksi Ouluun ja nyt Kohonen pelaa ulkokentän linjassa Kouvolan riveissä.


Sotkamon ja Vimpelin ensimmäistä välierää voi seurata myös Järviradion JRTV:stä. Ottelun alkuasetelmia käsitellään LIVE-studiossa Hiukassa kello 14.30 alkaen asiantuntija Vesa Liikalan voimin. Sotkamon riveissä pelaa runkosarjan etenijäkuninkuuden voittanut Joni Rytkönen. Vimpelin riveissä Perttu Ruuska voitti puolestaan kärkilyöntitilaston ykkönen ja löi eniten juoksuja numerolla pelanneista pelaajista.


Ruuska iski kauden aikana 56 kotiutusta kun Roope Korhosen vastaava luku oli 55.


Sotkamo lähtee otteluun tilastojen valossa suosikkina, sillä joukkueet ovat kohdanneet Sotkamossa ylemmässä loppusarjassa yhteensä 21 kertaa, Sotkamo on voittanut kohtaamisista 13 ja Vimpeli kahdeksan. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Sotkamossa ylemmässä loppusarjassa vuoden 2018 toisessa pronssiottelussa. Vimpeli voitti sen pelin 2-1 ja vei pronssit.


Sotkamoon on luvattu lauantaina pelin ajaksi 90% varmuudella vesisadetta.


-Jos sataa niin se toki vaikuttaa pelitaktiikkaan. Sade syö aavistuksen Hiukan kentän pomppuominaisuuksia ja se sopii meille mainiosti, Hylkilä pohti.


Jari Porttila

1,136 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page