top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Iivo Niskanen palaa ladulle Lahdessa


Salpausselän kisat kokoavat pohjoismaisten lajien huipputähdet Lahteen tulevana viikonloppuna. Salpausselän kilpailuohjelmassa on muun muassa maastohiihdon yhdistelmäkilpailut, viime viikolla palkintopallisijoituksen Val di Fiemmestä tuonut yhdistetyn parisprintti sekä perinteinen lauantai-illan mäkihypyn joukkuemäki.


Joukkueen tähdet ovat yhdistetyn Ilkka Herola ja Eero Hirvonen, jotka ovat tähän mennessä ainoat hiihtolajien maailmancupeissa kärkikolmikkoon yltäneet urheilijat.


Maastohiihdossa joukkueeseen on nimetty 12 naista ja 12 miestä. Maajoukkueryhmän lisäksi Suomelta nähdään viikonloppuna ladulla kansalliset ryhmät sekä alle 23-vuotiaiden ryhmät. Jokaisella ryhmällä on käytössään kilpailuviikonlopun maajoukkuepalvelut. Maastohiihdossa kilpaillaan yhdistelmäkilpailut ja viestit.


Olympiavoittaja Iivo Niskanen tekee Lahdessa paluun kilpaladuille. Hän on kilpaillut viimeksi Rukan maailmancupissa, jossa palkintopallisijoitus jäi vielä haaveeksi.


Suurimman mielenkiinnon kohteena ovat varmasti naishiihtäjämme. Kerttu Niskanen on huippukunnossa ja Tour de skillä saatiin myös näytteitä Krista Pärmäkosken nousukunnosa. Oman mielenkiintonsa kisoihin tuo Johanna Matintalo. Mäkihypyn joukkueeseen on nimetty neljä urheilijaa. Mäkihypyn osalta kilpailuohjelmassa on henkilökohtaisen kilpailun lisäksi joukkuemäki. Suomi ei saanut mukaan enää kansallista ryhmää, koska nuo paikat käytettiin kauden avauskisassa Rukalla.


Yhdistetyn joukkue suuntaa Salpausselälle menestyksekkään Val di Fiemmen viikonlopun jälkeen. Neljän urheilijan maajoukkueryhmän ohella kilpailee neljän urheilijan kansallinen ryhmä.


Suksilajeissa Suomi saa asettaa ladulle myös kansallisen ryhmän, näin tilanne on erilainen kuin mäkihypyssä.

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page