top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Illukka ”Selkä oli niin kipeä etten olisi päässyt maaliin


Pikajuoksija Riku illukka koki uransa karvaimman pettymyksen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Tallinnassa.


Vanha alaselkävaiva palasi torstaisen 100 metrin alkuerän jälkeen ja esti Illukkaa starttamasta 100 metrin finaaliin perjantaina. Finaalissa hän olisi ollut yksi mestarisuosikeista.


– Se oli todella kova pettymys, Illukka sanoi.

Illukan mukaan kipu alkoi, kun hän juoksi torstain alkuerissä 22-vuotiaiden SE:n 10,26 ja meni sen jälkeen hierontaan.


– Se alkoi tuntua ennen hierontaa. Selkää käsiteltiin ja otin kipulääkkeitä torstaina ja sama tehtiin nyt uudelleen ennen finaalia, mutten pystynyt juoksemaan edes verryttelyvetoja, Illukka kertoi.


– Pitkään sitä mietin. Päätin olla juoksematta finaalia, koska koin, etten olisi päässyt maaliin.


Selkävaiva on ollut Illukan kiusana neljän viime vuoden ajan, pois lukien kuluvaan kilpailukauteen valmistava harjoituskausi ja tähänastinen kilpailukausi.


– Vuoden aikana on keskitytty siihen, että lonkan asento on oikea juostessa. Se on tuonut myös hyvät ajat, kun paketti on pysynyt kasassa, Illukka sanoi.


– Oma arvioni on, että selkä rasittui eikä ehtinyt palautua, kun juoksin juhannuksena ja sitten Vaasan olympiaranking-kilpailuissa. Jalat palautuivat ja siihen keskityttiinkin, mutta ilmeisesti selkä ei.


Illukka menee tutkimuksiin Suomessa palattuaan EM-kilpailuista.


Tänään EM-kisojen finaaleissa on tulessa kuusi suomalaista. Heistä Viivi Lehikoinen taistelee 400 aidoissa mitalista. Maximusport seuraa tiiviisti kisoja.
46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page