top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ilman ajokorttia Ferrarin ratakuskiksi EM-sarjaan


Suomalainen Luka Nurmi on solminut Ferrarin kanssa kahden vuoden sopimuksen, jossa hän pääsee ajamaan tehdastallin autolla Ferrari Challenge -merkkiluokan Euroopan mestaruussarjaa.


Tanskalaista Formula Racing -tiimiä edustava Nurmi saa kisakäyttöönsä Ferrari 488 Challenge -auton sekä Ferrarin tehdastallin AF Corsen varikko- ja huoltopalvelut. Sarja sisältää seitsemän osakilpailua, joihin Nurmi osallistuu tehdastallin kalustolla.


Luka Nurmi on Ferrari Challenge -sarjan historian nuorin kuljettaja ja AF Corse -tallin toinen suomalainen kuski. Toni Vilander voitti tallille FIA WEC-sarjan maailmanmestaruuden kaudella 2014.


Tamperelainen Luka Nurmi saavutti paikan Ferrarin tehdastallissa osallistuttuaan AF Corsen Italian Cremonassa järjestämiin testeihin marraskuussa ja päihittämällä muut testikuljettajat lähes 2 sekunnin erolla.


Nuorelle tamperelaiselle tarjottiin alkutalven muiden menestyksekkäiden testien jälkeen mahdollisuutta osallistua myös Porschen Saksan Carrera Cup -junior-ohjelmaan sekä Lamborghinin vastaavaan nuorisokoulutukseen. Sopimuskumppaniksi valikoitui italialainen AF Corse, jonka kautta Ferrari sitoutuu Nurmen kisakausiin tehdastiimin auton lisäksi myös taloudellisella tuella.


-Olen enemmän kuin ylpeä tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta. AF Corse -tallin kautta meillä on suora yhteys autourheilumaailman suurimpaan ja legendaarisimpaan toimijaan, Ferrariin.


-Onnistuminen tässä merkkisarjassa voi avata nopean reitin GT-luokan ammattilaisuuteen. Useimpien autourheilijoiden unelmana on ajaa joskus Ferrarilla ja minulla se toteutui jo nyt, riemuitsee vasta kahden vuoden päästä ajokortin saava Luka Nurmi.


-Sopimuksen tekoon vaikutti myös se, että saan Maranellosta yhden auton kisoihin ja Ferrarin Suomen edustajalta Luxury Collectionilta toisen kisa-auton Suomessa käytettäväksi.


-Sen kanssa pystyn paitsi harjoittelemaan Suomessa, myös tekemään yhteistyökumppanien kanssa ratapäiviä kotimaassa. Koronarajoitukset haittaavat varmasti matkustamista vielä alkavan kauden ajan, joten mahdollisuus ajaa kisa-autoa Suomessa on suuri etu.


Luka Nurmi on tehnyt Suomen johtavan superautojen maahantuojan Luxury Collectionin kanssa yhteistyötä jo 14-vuotiaasta saakka.


-Luka on osoittanut omaavansa erityislaatuista lahjakkuutta. Hänellä on vain 16-vuotiaana vyöllään jo SM-hopeaa ja -pronssia kartingissa, Porschen aikuisten tehdassarjan voitto ja nyt Ferrarin kanssa sopimus merkkiluokkaan.


-Itse virittelin 16-vuotiaana Kankaanpäässä vielä mopoja, enkä voinut Ferrarista edes unelmoida, kertoo Ferrarin pitkäaikaisin kisakuljettaja ja superautomerkkiä Suomessa edustavan Luxury Collectionin osakas Toni Vilander.


Ferrari Challenge Europe -sarja alkaa Italian Monzassa 10. huhtikuuta. Sarjassa ajetaan seitsemän kisaa ja radat ovat Monzan lisäksi Itävallan Spielberg, Tsekin Brno, Espanjan Valencia, Saksan Nürburgring, Belgian SPA-Francorchamps ja Italian Mugello. Sarjaan osallistuu 50 kuljettajaa. Luka Nurmi on sarjan historian nuorin kuljettaja.


54 views0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page