top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Imatra nöyryytti Mansea Tampereella


Imatran vastasi superpesiksen suurimmasta yllätyksestä, kun se kaatoi ensimmäisessä kohtaamisessaan runkosarjan voittajan Mansen supervuoron jälkeen 2-1.


Suosikeilla oli muuutenkin vaikeaa, Kouvola joutui hakemaan voittoa Kempeleestä aina kotiutuslyöntikisasta saakka, toki sen lopulta ottaen.


Sotkamolle riitti Joensuuta vastaan toisen jakson voitto, Vimpelille taas Pattijokea vastaan ensimmäisen voitto. Kukaan suosikeista ei siis ottanut puhdasta 2-0 voittoa.


Imatran tähtenä tuikkivat Kouvolassa lukkari Rasmus Surakka ja ensimmäisen jakson ratkaissut Konsta Hyötyläinen. Hyötyläinen pamautti ajolähtötilanteessa kunnarin, tyhjentäen siis kentän yhteensä neljän lyödyn arvoisesti. Manse ei toipunut tuosta koko jakson aikana.


Imatra vei ensimmäisen jakson 1-5, mutta kun se hävisi toisen 5-0, ajatteli moni yllätyksen hyytyneen. IPV oli kuitenkin toista mieltä, Tommi Piiraisen yksi kotiutus riitti lopulta jättiyllätykseen ja IPV vei supervuoron 0-1.


Manse lähti otteluun se kuuluisa ”Takki auki” mentaliteetilla ja Imatran yksi onnistunut lyönti käänsi sille koko ottelun. Toki Manse on yhä sarjan suursuosikki, mutta mielenkiintoa IPV:n voitto lisäsi.


Sarjakakkosen Vimpelin esitys ei myöskään ollut vakuuttava, mutta se riitti tällä kertaa voittoon. Kotijoukkue voi turvata paikassa kuin paikassa superjokeri Janne Mäkelään. Mäkelä löi yksittäisillä lyönneillä kolme juoksua, yrityksiä hänellä oli neljä.


Vimpeli sai ottelussa vain 10 kolmostilannetta, kun se normaalisti saa vähintään saman määrän jo yhdellä jaksolla. Joukkueen muut teholyöjät, Matias Rinta-aho ja Perttu Ruuska ovat olleet viime aikoina melko vaisuja mailan varressa. Nyt Rinta-aho jäi nollille ja Ruuska löi yhden juoksun.


Mikko Kanala oli nostettu numerolla pelaavaksi ja etenkin ulkona hän oli hyvä. Sisällä paineet tuntuivat, mutta juoksu kulki. Kanala toi kaksi juoksua Vimpelin viidestä tuodusta, yksi tuli harhaheitolla.


Tässä vielä avauskierroksen tulokset: Vimpeli-Pattijoki 1-0 ( 2-1,3-3 ), Sotkamo-Joensuu 1-0 ( 6-6,3-2 ), Manse-IPV 1-2 ( 1-5,5-0,0-1) ja Kouvola-KeKi 2-1 ( 5-4,1-5,0-0,2-1 ),


Jari Porttila


529 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page