top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Imatra pudotuspeleihin, Kosonen päättää uransa


Imatra historiallisesti pesiksen pudotuspeleihin ja Topi Kosonen päättää loistavan uransa. Siinä pesismaanantain kovimmat uutiset.


Imatra varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukossa ja jatkaa siis pesiksen pudotuspeleihin. Paikka puolivälierissä on ensimmäinen sitten syksyn 1993, joten IPV:llä on syytä pienimuotoisiin juhliin. Ja niin se tekikin jo ennen supervuoroa.


Imatra voitti ottelun 0-1 ( 3-3, 2-2, 0-1 ). Pudotuspelipaikka varmistui jo toisen jaksonkin päättyessä tasan.


Joukkue taisteli Joensuussa altavastaajan asemassa hyvin ja sai Joensuun näyttämään välillä lähes aseettomalta. Joukkueen taisteluilme oli kuitenkin aivan toisenlainen kuin vailla panosta pelanneen Joman.


Ville Väliaho yritti lautasen ääressä pitää Imatran tehomiehet kurissa, mutta ei juuri onnistunut siinä. Numerolla viimeiset ottelut pelannut lyöjäjokeri Juho Toivola nakutteli taas vastustamattomilla lyönneillään neljä juoksua. Toivola pääsi yrittämään kotiutusta kuusi kertaa.


Imatra sai koko ottelussa 15 kolmostilannetta, juoksuja se löi kaikkiaan kuusi, joista Toivola siis peräti neljä.


Joensuun vastaava saldo oli 17 kolmostilannetta 5 lyötyä. Joensuun lyödyistä vastasivat jokerit Aleksi Rautiainen (3) ja Patrik Wahlsten (2). Joensuun pelaajien otteissa näkyi, ettei keskittyminen onnistunut täydellisesti, niin monta kertaa pallo poltteli ennen heittoa käsissä.


Joensuu on runkosarjan vitonen, kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat Keki, joka kohtaa tiistaina Siilinjärven; Tahko joka on jo pelinsä pelannut, Seinäjoki joka kohtaa Haminan ja Pattijoki joka kohtaa Sotkamon.


Pattijoen pelissä nähdään myös haikeat jäähyväiset, sillä raahelaiset ilmoittivat ottelun olevan lukkarilegenda Topi Kososen viimeinen ottelu. Kosonen lopettaa uransa, jonka aikana hän edusti 17 vuoden ajan vain Pattijokea. Kososella on palkintokaapissa yksi SM-kulta.


Kososen kuiskittiin olevan jopa Vimpelin hankintalistalla, mutta ilmoitus uran päättymisestä katkaisi tuolta huhulta siivet. Kososen ohella raahelaiset ilmoittivat, ettei Sami Haapakoski enää jatka seurassa. Ilmoituksen voi tulkita siis niin, että Haapakosken ura jatkuu vielä, joissan spekulaatioissa hänen nimensä on liitetty ainakin KeKiin ja Manseen.


Runkosarjan voitto ratkeaa huomenna kärkiottelussa Manse PP:n ja Vimpelin välillä. Noustakseen kärkeen Vimpeli tarvitsee vähintään kahden pisteen voiton. Runkosarjan voitto on tärkeä, sillä voittaja kohtaa välierissä heikoiten runkosarjassa pärjänneen joukkueen, joka on selvinnyt neljän parhaan joukkoon.


456 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page