top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Italian kirous koettelee suomalaisia, Mazepin törttöili taas


Kukaan suomalainen ei ole vielä koskaan onnistunut voittamaan F1-osakilpailua Italiassa. Ei Keke Rosberg, ei Mika Häkkinen, ei JJ Lehto, ei Mika Salo, ei Heikki Kovalainen, ei Kimi Räikkönen, eikä Valtteri Bottas.


Eikä voita sunnuntainakaan, jos ei tapahdu suurta ihmettä, sillä Mercedesin Valtteri Bottas oli Imolan aika-ajoissa parhaana suomalaisena kahdeksas. Siis sijalla 8!


-Kolmannen aika-ajo-osuuden ensimmäisessä vedossa auton takapää lähti mutkissa jatkuvasti irti, samoin kävi toisella kertaa. Se oli aivan holtiton, täytyy tutkia tarkasti mistä vika johtui, Bottas selitti F1.comissa.


Bottaksella oli samoja ongelmia jo Bahrainissa, silloin asiaan kiinnitti huomiota TV:stä aika-ajoja seurannut Mika Häkkinen.


Ongelmat koskivat vain Bottasta, sillä Lewis Hamilton otti aika-ajoissa taas paikkansa kukkulan kuninkaana, ollen ykkönen. Kovimman haasteen heitti kaikkien yllätykseksi Red Bullin Sergio Perez, hän jäi Hamiltonista vain kolme sadasosaa ja voitti kolmanneksi jääneen Red Bullin Max Verstappenin viidellä sadasosalla.


Bottas jäi Hamiltonista lähes puoli sekuntia, se on ikuisuus Imolassa ja kertoo kaiken niistä ongelmista, joita Valtterilla oli.


Ongelmia oli myös Kimi Räikkösellä. Kimi jäi 16. ruutuun ja kun tiedetään kuinka vaikeaa Imolassa on ohittaa, on suomalaisella edessään jälleen vaativa kisa. Kimi voitti tallikaverinsa Antonio Giovanazzin, mutta tämän viimeisen nopean kierroksen pilasi, kukas muu kuin Venäjän Nikita Mazepin.


Haas kuski ohitti herrasmiessopimuksen vastaisesti italialaisen juuri ennen nopeaa kierrosta, pilaten näin Alfa Romeo kuljettajan kierroksen.


Mazepin puolusteli tekoaan sillä, että muuten hän ei olisi ehtinyt viimeiselle kierrokselleen.


Aika-ajojen kohauttavin hetki nähtiin haastattelujen yhteydessä, kun haastattelusta pois tullut Max Verstappen ja sinne matkalla ollut Lewis Hamilton törmäisivät. Kumpikin piti oman kävelylinjansa ja Hamiltonin oli selvästi närkästynyt ”kolarin” jälkeen. Tilanteen voi katsoa mediajätti ESPN:n twitter-tililtä https://twitter.com/ESPNF1


Ferrarit olivat ”kotikentällään” vaisuja. Charles Leclerc oli neljäs ja Carlos Sainz vasta sijalla 11. Imolan kisa alkaa sunnuntaina kello 16.00 ja sitä voi seurata CMoren suoratoistokanavilta.


Jari Porttila


40 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page