top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Jääkylvyn kautta Hyvinkäälle


Vimpelin Veto ei antanut Hyvinkään Tahkolle mahdollisuuksia pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vimpeli vei avausvoiton luvuin 6-3 ja 4-0.


-Aika hyvin meni suunnitelmien mukaan, Pidettiin Tahkon kovat lyöjät poissa kotiutuspaikoista tarpeeksi hyvin, lukkari Perttu Ruuska pohti pelin jälkeen maximusportille.


Vastaavasti Vimpeli pystyi luomaan hyvin tilanteita teholyöjilleen. Matias Rinta-aho pääsi yrittämään kotiutusta kuusi kertaa ja onnistui peräti neljästi. Vielä kovemmassa iskussa oli Janne Mäkelä. Hän pääsi purkamaan kolmostilannetta neljä kertaa ja löi neljä juoksua.


-Pelattiin tarpeeksi hyvin sisällä ja erittäin hyvin ulkona. Nyt tämäkin riitti voittoon, mutta parantamisen varaakin vielä jäi, pohti yhden juoksun tuonut Mikko Kanala pelin jälkeen.


Vimpelin ulkopeli oli samaa tasoa kuin siinä viiden putkessa, jolloin he jättivät viidessä jaksossa peräkkäin vastustajan nollille. Tahkon moukarit eivät saaneet yhtään läpilyöntiä ja yksittäisten juoksujen napsiminen ei riittänyt nyt mihinkään.


Tahkon lukkari Kalle-Tapio Huuskolla oli lautasen ääressä huono päivä. Hän antoi peräti kaksi juoksua tuplaväärällä ja useita vapaataipaileita. Syöttö ei tahtonut pysyä millään lautasella. Vimpelin pelaajien kunniaksi on sanottava, etteivät he lähteneet psyykkaamaan Huuskoa vaikeassa tilanteessa enää lisää.


Voitto nollattiin kuitenkin nopeasti ja kumpikin joukkue teki loppuverryttelyt kentällä yhtä aikaa. Hyvinkään bussi lähti kotimatkalle heti seitsemän jälkeen, Vimpeli suuntaa etelään vasta huomenna aamulla. Vimpelillä on myös käytössä ”salainen ase”, kylmähuone, jossa pelaajat kävivät ennen kotiin lähtöä kylpemässä ennen kotiin lähtöä.


-Vesi on todella kylmää, vain muutaman asteen lämpöistä. Kylmähoidon on todettu nopeuttavan palautumista ja sen vuoksi käytämme sitä aina pelien jälkeen, joukkueen kapteeni Olli Heikkala paljasti.


Maximusport pääsi tuonne pelaajien pyhättöön seuraamaan miten homma käytännössä toimii. Vedolla on pukuhuoneen yhteydessä erillinen kylmähuone, jonne on koottu paljua muistuttava kylpytynnyri. Se on täytetty jääkylmällä vedellä, jossa pelaajat ”kylpevät” niin kauan kuin tarkenevat.


-Tiukassa pelirytmissä tästä on ollut apua palautumisen kanssa, Heikkala vakuutti.


Nopeaa palautumista tarvitaankin, sillä Veto ja Tahko pelaavat toisen ottelunsa jo huomenna Hyvinkäällä.


Muissa puolivälierissä lähinnä yllätystä oli Seinäjoen Jymy-Jussit, joka pelasi ensimmäisen jakson tasan Sotkamon vieraana. Sotkamo vei toisen jakson ja koko ottelun. Myös Pattijoki pelasi hyvin, se hävisi ensimmäisen jakson Joensuulle, mutta pelasi toisen tasan. Kouvola oli sen sijaan täysin ylivoimainen Kiteetä vastaan, kuten luvut 10-0 ja 6-0 kertovat.


Vimpeli, Jari Porttila

506 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page