top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Jamaikan supertähti hätyytteli 100 metrin ME:tä


Pekingin ja Lontoon olympialaisten 100 metrin kultamitalisti Shelly-Ann Fraser-Pryce juoksi Jamaikalla kaikkien aikojen toiseksi parhaan 100 metrin tuloksen 10,63 Kingstonissa.

'

Jamaikalainen onkin huippukunnossa valmistautuessaan neljänsiin olympialaisiinsa. Hän otti Riossa 100 metrin pronssia, eli Fraser-Pryce on ollut mitaleilla kaikissa juoksemissaan olympiafinaaleissa.


Jamaikalainen näytti jo Dohan Timanttiliigan kisassa huippuvirettä. Hän otti siellä ylivoimaisen voiton ajalla 10,84 ja nyt syntyi siis kaikkien aikojen toiseksi paras aika 10,63.


-Kova työ palkittiin vihdoin, kirjoitti hän somessa juoksun jälkeen.


Jamaikalaista kovempaa on juossut vain ME-nainen Florence Griffith Joyner, hän kellotti liki 33 vuotta sitten voimassa olevan ME:n 10,49. Griffit Joyner juoksi ennätyksen 16. heinäkuuta 1988. Fraser-Pryce on syntynyt 27. joulukuuta 1986.


Fraser-Pryce synnytti vuonna 2017 pojan, ennen Kingstonin juoksua hän kirjoitti somessa äitiyden olevan hänelle kaikista tärkeintä.


-Äiti on upein titteli joka minulla on.


Fraser-Pryce on voittanut uransa aikana kaikkiaan kuusi olympiamitalia, joista kolme kultaa. MM-kisoista on tullut yhdeksän kultaa ja kaksi hopeamitalia. Ensimmäisen arvokisamitalinsa hän voitti vuonna 2007 Osakan MM-kisoissa, silloin kaulaan ripustettiin hopeaa 4x100 metrin viestistä.


Jos Fraser-Pryce ottaa Tokiossa mitalin 100 metrillä, tulee hänestä olympiahistorian ensimmäinen 100 metrin juoksija, miehet ja naiset mukaan lukien, joka olisi voittanut mitalin neljissä eri olympialaisissa. Miehissä samaa jahtaa Justin Gatlin.


Kansainvälinen yleisurheilukausi jatkuu huomenna Hengelon kisoilla. Niitä voi seurata suorana Cmoren suoratoistopalvelusta alkaen kello 16.00. Hengelossa 100 metrillä nähdään eurooppalaisten vastaus, kun britti Dina Asher-Smith kohtaa Hollannin Dafne Schippersin.


Hengelossa saatetaan myös hätyytellä seipään ME-lukuja. Ruotsin Armand Duplantis käy kuuden metrin kimppuun tosissaan, hän on hypännyt surkeissa olosuhteissa keväällä jo 590:tä. Ruotsalaisen ME on viime kesänä Roomassa hypätty 615.


Jari Porttila


58 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page