top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Jamaikan supertähti hakee neljättä olympiamitalia 100 metrillä


Pekingin olympialaisissa 2008 kultaa 100 metrillä voittanut Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce hakee mitalia myös Tokion olympialaisista. Pekingissä ja Lontoossa kultaa voittanut ja Riossa pronssille tullut jamaikalainen voitti ylivoimaisesti Jamaikan mestaruuden 100 metrillä ajalla 10,71.


-Suuri unelmani tälle kaudelle oli juosta 10,60 alkuinen aika ja voittaa olympiamitali. Nyt mitalikin on taas askeleen lähempänä, Fraser-Pryce totesi mestaruusjuoksun jälkeen. Voitto tiesi hänelle paikkaa olympialaisissa.


Fraser-Prycen palkintokaapissa on kaikkiaan kaksi olympiakultaa, kolme hopeaa ja yksi pronssi. Jos hän pystyisi ottamaan mitalin neljänsissä perättäisissä olympialaisissa 100 metrillä, tekisi hän olympiahistoriaa.


Jamaikan karsintojen kakkonen oli yllättäen pikamatkalle keskittynyt 400 metrin juoksija Shericka Jackson, hän juoksi välierissä ennätyksensä 10,77, hopea irtosi finaalissa ajalla 10.82. Pronssi meni Elaine Thompson-Herahille ajalla 10,84.


Miesten 100 metrillä Yohan Blake varmisti olympiapaikan ottamalla hopeaa ajalla 10,01. Blake tykitti välierissä nopeimman ajan 9.98. Hän hävisi mestaruuden kuitenkin sadasosalla Tyquendo Traceylle. Pronssi meni Oblique Sevillelle ajalla 10,04.


Noah Lyles aloitti 200 metrin USA:n mestaruuden jahdin hyvin. Lyles oli alkuerin toiseksi nopein ajalla 20,19. Trayvon Brommel ei hae tuplaa, hänelle riitti 100 metrin mestaruus. Myöskään 100 metrin hopeamitalisti Ronnie Baker ei ollut mukana alkuerissä.


Fred Kerley sen sijaan ilmestyi lähtöviivalle ja meni heittämällä välieriin. Samoin teki LaShawn Merrit, jonka tie nousi pystyyn 400 metrin välierissä.


Allyson Felix selviytyi leikitellen 200 metrin finaaliin, hänen aikansa 22,20 oli välierien kolmanneksi nopein. Felix selvisi olympialaisiin jo 400 metrillä ja ensi yönä hän tavoittelee siis tuplaa.


Gabby Thomas paransi välierissä taas maailman kärkiaikaa, pysäyttämällä kellot uuteen ennätykseensä 21.94. Thomas on esiintynyt radalla kaksi kertaa ja kummassakin juoksussa on syntynyt uusi maailman kärkitulos. Finaali juostaan ensi yönä.


Juhannusyönä mestaruuksia oli jaossa kaksi. Miesten kiekossa Mason Finley vei mestaruuden tuloksella 63.07. Esteissä mestaruuteen juoksi Hillary Bor, taktiikkajuoksun loppuaika oli 8.21,34.


Jari Porttila


34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page