top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Jari Litmanen sairasti koronan


Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija Jari Litmanen on sairastanut koronaviruksen. Litmanen kertoo asiasta Unibetin Kuninkaan Puhe-podcastissa.


– Oli kuumetta, päänsärkyä, lihassärkyä, hengenahdistusta ja kaikkea mahdollista. Koronan potemisessa meni neljä viikkoa ja sen jälkeen on ollut nyt pari viikkoa toipumista, Litmanen kuvailee tautia.


– Onneksi kivut tai hengenahdistukset eivät olleet missään vaiheessa niin kovia, että olisi tarvinnut lähteä sairaalaan, vaan pystyin sairastamaan taudin kotona. Ei nämä mitään helppoja viikkoja silti ole ollut.


Koko elämänsä liikkumaan tottuneelle Litmaselle oman haasteensa toi myös koronan aiheuttama usean viikon pakkolepo urheilemisesta.


– Sairastaminen oli hyvin väsyttävää, ja välillä olo oli todella raskas. Fyysisesti en ole varmaan koskaan ollut niin huonossa kunnossa.


– Toisaalta siinä neljä viikkoa sairastaessa, kun oli vähän tiukempaa, niin ei siinä jalkapalloa tai muuta urheiluua oikeastaan edes kaivannut.


Nyt Litmanen voi kuitenkin taas hyvin. Hänet on testattu parantuneeksi koronasta ja käynnissä on toipuminen monen viikon sairastelusta.


– Toipuminen on tarkoittanut lepäämistä sekä kevyttä kävelyä ja pyöräilyä, että saisin voimia takaisin. Mutta ei tässä tarvi vieläkään kovin pitkää matkaa taittaa tai tempoa pitää, että alkaa jo tökkimään, Litmanen kuvailee Unibetilla.84 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page