top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Jasmi Joensuun ylivoimaa, Liekari miesten superyllättäjä


Jasmi Joensuu voitti ylivoimaiseen tyyliin naisten vapaan sprintin Vuokatissa, Suomen Cupin avauskisassa. kuva SHL


-Tosi hyvä fiilis, kauden ensimmäistä kisaa odottaa aina innolla ja se meni hyvin. Kesä meni hyvin ja nyt jatkettiin siitä, mihin viime kausi päättyi.


Jasmi Joensuu oli Vuokatin Suomen cupin avauksen ylivoimaisin voittaja. Hänen esityksensä lupaa hyvää myös olympiatalvea ajatellen, niin helposti kotimaan kisan avausvoitto tuli.


Ei Joensuun vauhti vielä varmasti olisi oikeuttanut maailmancupissa kärkikahinoihin, mutta se kertoi siitä, että tulevan kauden kisoissa häneltä voi odottaa jopa finaalipaikkaa. Viime kaudella Joensuu oli maailmancupissa kahdesti kymmenes, kerran perinteisen ja kerran vapaan sprintissä. MM-kisoissa hän oli perinteisen sprintissä sijalla 17.


-Varmasti tämä ei vielä ollut kauden paras kisa, eiköhän sieltä vielä parempaa ole tulossa, Joensuu naureskeli kisan jälkeen.


-Tämä oli todella hyvä kisa kauden avaukseksi. Huomenna hiihdetään vielä viesti, sitten jään tänne harjoittelemaan ja seuraavan kerran kisaan Taivalkoskella.


Joensuun takana Katri Lylynperä nousi lähdön sauvarikon jälkeen toiseksi ja B-maajoukkueessa harjoitellut Anne Kyllönen otti kolmannen sijan ennen Jasmin Kähärää. Kähärän kisa meni piloille kompuroinnin vuoksi.


Miesten avauskisan voiton otti odotetusti Lauri Vuorinen. Hän oli viime vuonna MM-kisojen perinteisen sprintissä 15:sta, nyt kärkipaikka irtosi vapaalla.


-Aika raskas päivä oli. Tiesin, että minun olisi voitettava tämä kisa. Onneksi päivän paras hiihto osui finaaliin.


-Olin kisan ainoa maajoukkuehiihtäjä, joten voitto oli vähän niin kuin pakko ottaa.


Voiton Vuorinen kairasi, mutta sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen lauantain suurimman yllättäjän Emil Liekarin takanaan. Varusmiespalvelusta suorittava Liekari oli aika-ajojen nopein ja pisti finaalissa Vuorisen ahtaalla aina loppusuoraa myöten.


-Tiesin, että Emil on kunnossa, mutta en tiennyt että hän on noin kovassa iskussa, Vuorinenkin myönsi finaalin jälkeen.


-Olihan tämä lähes täydellinen päivä, ei voi olla kuin tyytyväinen, Liekari myhäili.


-Pääsin jo haastamaan Vuorisen, mutta ei minusta ollut vielä voittamaan häntä.


Liekari on uusi tuttavuus kotimaan kärkikahinoissa. Vasta 20-vuotias mies suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta, joten siihenkin nähden esitys oli erittäin positiivinen. Miehellä ei ole maailmancupin kokemusta, nyt sellainen saattaa irrota Rukan cupin avaukseen marraskuun lopulla.


Hyppäys maan kärkeen on ollut huima, sillä vielä viime vuoden SM-sprintissä, joka hiihdettiin perinteisellä, Liekari oli 23:s. Parhaimmillaan Liekari on sijoittunut nuorten olympiafestivaaleilla Sarajevossa vuonna 2019 perinteisen sprintissä sijalle 12.


Lauri Lepistö oli finaalissa kolmas. Suomen cup jatkuu sunnuntaina viesteillä.


Jari Porttila316 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page