top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Joensuun kone yskii pahasti


Superpesiksen neljännen kierroksen alku näytti, että suuret ovat suuria, ainakin osittain. Sotkamo ja Vimpeli ottivat selkeät 2-0 voitot ja paransivat asetelmiaan kärjessä.


Joensuun Mailalla oli sen sijaan suuria ongelmia Kiteen kanssa. Avausjakson voitto kääntyi lopulta kotitappioksi supervuoron kautta.


Joensuun alkukausi on ollut juuri niin vaikea kun etukäteen osattiin odottaa. Tuomas Jussilan poissaolo näkyy ulkopelissä ja Juha Niemen sisäpelissä. Joensuun kotiutukset lepäävät nyt liiaksi Juha Puhtimäen ja Aleksi Rautiaisen varassa ja vaikka nämä onnistuivat tänäänkin kolmen lyödyn edestä/mies, ei sekään riitä jos ulkokenttä vuotaa.


Joensuu on hävinnyt kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi, se ei ole kovin mairittelevaa mestarille, mutta ei toki merkitse vielä suuressa kuvassa mitään.


Sotkamon peli on alkanut rullata pienten alkuvaikeuksien jälkeen odotetusti. Torstaina joukkue haki selkeän voiton Siilinjärvestä, kuten luvut 1-2, 2-7 kertovat, Kun Sotkamo saa kärkensä rullaamaan, on sitä suorastaan mahdoton pysäyttää, Siilinjärvellä se kulki toisella jaksolla. Sotkamo on voittanut neljästä pelistään kolme.


Jymyn kärki, Niilo Piiponniemi ja Joni Rytkönen toivat taas yhteensä kolme juoksu ja jokerit, Roope Korhonen (3) ja Lauri Rönkkö (2) löivät viisi. Tuon peruspelin varaan on hyvä rakentaa.


Sotkamon alkukauden yllättäjä on ollut Konsta Kurikka. Mies nakuttaa juoksuja ilta toisensa perään, Siilinjärveä vastaan niitä syntyi kaksi. Kurikan saldo neljästä pelistä on hurja kahdeksan juoksua, eli juoksuja on tullut kaksi peliä kohden.


Vimpeli ei enää takellellut Seinäjokea vastaan. Kun kärki saadaan kulkemaan, on joukkuetta vaikea saada aisoihin. Nyt Jere Saukko meni 75 prosentin teholla kentälle ja se tiesi kolmea ajolähtöä numerolla pelaavalle Perttu Ruuskalle. Niistä syntyi kaksi juoksua. Kun jokeriosastolla Matias Rinta-aho ja Janne Mäkelä onnistuivat kerran mieheen, alkoi Vimpelin peli näyttää hyvältä.


Vimpelin ongelmat olivat ensimmäisissä peleissä ulkokentällä, nyt joukkue päästi vain kaksi juoksua, sillä irtoaa yleensä voitto. Huomionarvoista ulkopelaamisessa oli se, että nyt etukenttä, Perttu Ruuska mukaan lukien liikkui aivan eri tavalla kuin aiemmin.


Vimpelin alkukauden yllättäjiin kuuluva Mikko Vihriälä jatkaa hyviä esityksiä jokeripaidassa ja hän on pystynyt paikkaamaan hyvin Teemu Isokedon jättämän aukon.


Jari Porttila


132 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page