top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Johaug pelkää koronaa ”Nyt on kriittiset hetket”


Pekingin olympialaisista uransa ensimmäistä henkilökohtaista olympiakultaa hakeva Therese Johaug vakuuttaa norjalaisen VG:n haastattelussa, että ei ole huolissaan miesten sprinttijoukkueen valmentajan koronatapauksesta.


-Me emme olleet missään kontaktissa häneen leirin aikana. Ruokailussakin meillä oli erikseen tyttöjen ja poikien pöytä, eri puolella ruokailutilaa, Johaug kertoo VG:ssä.


-Tämä on kuitenkin hyvä muistutus siitä, että meidän tulee olla erittäin varovaisia viimeisinä päivänä ennen olympialaisia.


Sprinttimaajoukkueen valmentaja Arild Monsen antoi positiivisen näytteen norjalaisten Seiser Almin korkeanpaikan leirillä. Myös Suomen hiihtomaajoukkue on ollut korkeanpaikan leirillään Italiassa, samassa paikassa.


Norjalaiset palaavat kotimaahansa keskiviikkona ja lentävät torstaina Pekingiin.


-Meidän on oltava nyt äärettömän varovaisia. Nyt eletään kriittisiä hetkiä.


-Jos sairastun, minun ei ole ollut tarkoitus menestyä olympialaisissa, Johaugn muotoili kryptisen vastauksensa.


Urheilijoiden on tehtävä Pekingin kisapaikoilla korona-testi päivittäin. Positiivisen tuloksen saaneet asetetaan karanteeniin, mutta altistuneet saavat yhä kilpailla, joskin heidät asetetaan eristyksiin muista urheilijoista.


Koronaan sairastuneiden urheilijoiden tilalle saa myös nimetä uusia urheilijoita, edellisistä kisoista poiketen.


Suomessakin odotetaan tietoa siitä, kuka ampumahiihtäjä antoi positiivisen koronanäytteen viikonlopun maailmancupin yhteydessä. Ampumahiihtomaajoukkue matkustaa Pekingiin keskiviikkona, sairastunut urheilija jäänee karanteeniin Italiaan.


Jari Porttila

249 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page