top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Joni Mäki maailmancupin vauhdissa


Hiihdon Suomen cup alkoi kesäisissä merkeissä Vuokatin loistavilla laduilla. Hiihtäjistä kovimman näytön antoi Joni Mäki, jonka ylivoima lupaa kovia tuloksia jopa maailmancupin tasolla.


Mäki hallitsi miesten sprinttiä aika-ajoista lähtien, eikä edes Ristomatti Hakola pystynyt heittämään hänelle finaalissa haastetta. Mäki karkasi ensimmäisessä mäessä ja kisa oli sillä selvä.


-Ihan hyvin suksi kulki, vaikka aamulla olin vielä epäileväinen, Mäki hymyili kisan jälkeen Ylen haastattelussa.


Mäki on ollut yksi lupaavimpia sprinttereitä jo vuosia, mutta kehityksen jarruna ovat olleet ongelmat harjoituskaudella. Nyt takana on ehjä kesä ja se näkyy.


-Takana on hyvä kesä, olen pystynyt harjoittelemaan hyvin ja sen näkyy.


Vuokatin sprintissä olivat mukana Iivo Niskasta lukuun ottamatta kaikki miesten huiput ja kun Mäki pesi koko porukan, voi hän odottaa mielenkiinnolla Rukan maailmancupin avausta. Rukalla hiihdetään perinteisen sprintti, Vuokatissa tyyli oli vapaa.


Kotimaan latuja yleensä hallinnut Hakola jätettiin nyt finaalissa kolmanneksi, kun Lauri Vuorinen nousi toiseksi sekunnin erolla Hakolaan. Myös Vuorinen kuuluu siihen kuuluisaan tulevaisuuden toivot joukkoon.


Naisten kisaa hallitsi, kuinkas muuten Anne Kyllönen. Hän sai finaalissa ensimmäisen kerran edes hiukan vastusta, mutta ei Kyllösen voitto ollut missään vaiheessa uhattuna.


-Hienoa avata kausi voitolla, Kyllönen myhäili.


Naisten kisassa eivät olleet mukana Krista Pärmäkoski eikä Kerttu Niskanen. Niinpä latu-ura oli auki uusille tulokkaille, parhaiten näytönpaikan käytti Vantaan hiihtoseuran Jasmi Joensuu, joka oli toinen. Se oli vahva näyttö Rukan maailmancupia varten.


Myös Anni Alakoski ja Katri Lylynperä antoivat hyvät näytöt Rukaa varten, kolmannella ja neljännellä sijalla. Laura Mononen oli viides.


Sunnuntaina Vuokatissa hiihdetään viestit.


Jari Porttila

36 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page