top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

JRTV seuraa kaikki Vimpelin Vedon ottelut


Järviradion netissä toimiva JRTV seuraa Vimpelin Vedon superpesisjoukkueen kaikki pelit suorana lähetyksenä. JRTV on paikalla kaikissa Vimpelin Vedon otteluissa, niin Saarikentällä kuin vieraspeleissä ja virittää katsojat oikeaan tunnelmaan live-studioiden avulla.


Studiot ovat nähtävissä JRTV:ssä, linkki sinne löytyy Järviradion nettisivuilta. Studiossa kesän aikana tutuiksi tulleet Vesa Liikala ja Jari Porttila käyvät läpi ottelun alkuasetelmia Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilän kanssa. Studioon otetaan myös muita asiantuntijoita ja pelaajavieraita.


-Live-studion, joka siis tehdään aina pelipaikkakunnalta, jälkeen selostamme Vesan kanssa ottelun Järviradion JRTV:ssä ja pelin jälkeen puramme koko tapahtuman osiin jälkistudiossa, Porttila kertoo.


-Kun Vedon taholta tuli soitto, että olisimmeko valmiit tällaiseen projektiin, niin ei sitä kauan tarvinnut miettiä. On hienoa, että Vesa Liikala, kautta aikojen yksi Suomen parhaimmista pesäpalloilijoista lähti projektiin mukaan. Vesan asiantuntevat kommentit avaavat varmasti peliä kaikille kuulijoille, Porttila painottaa.


Liikala ja Porttila ovat tulleet tutuiksi JRTV:n kesän Sotkamo-otteluista ja Ruudun VetoTV-lähetyksistä. Nyt kaksikko kiertää kaikki Vedon pudotuspelit ja tuo näin lähetyksiin aitoa tunnelmaa kaikilta pelipaikoilta.


-Tämä on mielenkiintoinen projekti, pääsemme välittämään katsojille ja kuuntelijoille Vedon joukkueen tunnelmia aina sieltä, missä pelataan, Liikala pohtii.


Vimpelin Veto ja Järviradio haluavat näin palvelle myös niitä katsojia ja pesäpallofaneja, jotka eivät koronarajoitusten vuoksi pääse paikanpäälle seuraamaan otteluja. Studiot ovat nähtävissä Järviradion nettisivuilla JRTV:ssä, samasta paikasta voi myös kuunnella ottelun selostusta, ilman pelikuvaa.


JRTV:n ensimmäinen suora lähetys Vimpelin ja Hyvinkään Tahkon ottelusta alkaa lauantaina kello 15.30. Seuraava lähetys tulee heti sunnuntaina, sen alkamisaika on myös kelo 15.30. Tuon ottelun studio ja selostus tulevat Hyvinkään Pihkalasta.


Pesäpalloliitto on tehnyt päätöksen koskien joukkueiden mahdollisuutta haastaa pelituomarin ratkaisu kotipesäkilvasta määritellyissä Superpesiksen pudotuspeliotteluissa. Käytäntö on vastaava kuin viime vuonna.

Pudotuspeleissä tulee käyttöön myös Videohaasto. Se antaa molemmille joukkueille mahdollisuuden haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta yhden kerran ottelun aikana. Mikäli tuomio muuttuu haaston myötä, joukkueella on mahdollisuus käyttää haastoa uudelleen. Muussa tapauksessa joukkue menettää haasto-oikeutensa.

Videohaasto on käytössä kaikissa miesten Superpesiksen loppuotteluissa, kaikissa naisten Superpesiksen loppuotteluissa ja kaikissa monikameralähetyksinä toteutettavissa miesten Superpesiksen puolivälieräotteluissa ja naisten Superpesiksen välieräotteluissa, joissa jatkoonmenijä varmuudella ratkeaa (3. tai 5. ottelut ottelusarjan pituudesta riippuen). Joukkueiden tulee kuitenkin yhdessä sopia videohaastojen käyttömahdollisuudesta ennen ottelun alkua.

Pelituomarilla on aina oikeus ottaa myös itsenäisesti videotarkistukseen pelitilanne, jossa tuomarit eivät ole pystyneet havaitsemaan varmasti kenttätapahtumien kulkua, ja joka tapahtuu ottelun kulun kannalta merkittävässä tilanteessa.

428 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page