top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Juha Puhtimäki haluaa yleisöä lehtereille


Pesäpalloilun SM-kultaa heinäkuun alussa puolustamaan lähtevän Joensuun Mailan lukkari Juha Puhtimäki haluaa Kerubi-stadionille yleisöä kannustamaan joukkuetta.


Kesäkuussa voimassa olevien säännösten mukaan kesäkuussa peleihin saa päästää vain 500 katsojaa, Puhtimäki toivoo, että tilanne olisi toinen heinäkuussa.


-Pohjois-Karjalassa ei ole kolmeen viikkoon ollut yhtään uutta koronavirus tartuntaa, Puhtimäki muistuttaa.


-Tuntuu vähän erikoiselta, että kaikki urheilutapahtumat ja stadionit ovat yhteismitallisia. Meidän uudelle stadionille voidaan helposti tuoda yli 1000 ihmistä turvaväleillä. Toivottavasti heinäkuussa mietittäisiin näitä mahdollisuuksia.


-Pääasia on kuitenkin nyt se, että päästään pelaamaan ja epätietoisuus sen osalta on päättynyt.


Joensuu pelaa 2020 runkosarjan itäisessä C-lohkossa yhdessä Kiteen ja Imatran kanssa. Paperilla lohko näyttää Joensuun kannalta helpolta.


-Kaikki pelit on pelattava, tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa ottelua.


-Kitee on meille paikallisvastustaja ja niissä otteluissa on aina ylimääräistä panosta.


-Imatralla on puolestaan kapasiteettia vaikka mihinkä, mielenkiintoista nähdä kuinka he saavat pelinsä kulkemaan.


Koska Joensuu pelaa itä-lohkossa, merkitsee se sitä, ettei se kohtaa runkosarjassa kertaakaan viime vuotista välierävastustaja Vimpeliä.


-Näin pohjalaisena tietysti vähän harmittaa, kun runkosarjassa ei ole yhtään peliä siellä, myöntää Korkenkorvalta lähtöisin oleva Puhtimäki.


Jos pelit menevät etukäteisodotusten mukaisesti, kohtaavat Joensuu ja Vimpeli aikaisintaan välierissä. Runkosarjan kolme parasta joukkuetta pääsee valitsemaan puolivälierän vastustajan ja on selvää, että silloin Joensuu valitsee jonkun paperilla heikomman.


-En ole ajatellut edes niin pitkälle, pelataan nyt runkosarja ensin ja katsotaan sitten mitkä joukkueet jatkavat.


Puhtimäki on tehnyt harjoittelun ohella nettikursseja tuleville lukkareille. Niissä hän opastaa junioreita harjoitteilla, käytössä on jopa online videoyhteydet.


-Olemme olleet kurssilaisten kanssa yhteyksissä netinkin välityksellä. Kun teen jotain, haluan tehdä sen kunnolla ja niin, että juniorit saavat siitä kaiken hyödyn irti.


Kurssiin voi tutustua Juha Puhtimäen FB-sivuilla https://www.facebook.com/Juha-Puhtim%C3%A4ki-388657741215234/


Jari Porttila

760 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page