top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Juha Väätäinen sydänleikkauksessa


Yleisurheilun Helsingin EM-kisojen 1971 tuplamestari ja suomalaisen kestävyysjuoksun uuden tulemisen sytyttäjä, Juha Väätäinen on joutunut sydänleikkaukseen. Väätäinen kertoi asiasta julkisessa Facebook-päivityksessä.


-Viides kerta leikkaussalissa, Väätäinen kirjoittaa.


Väätäinen kertoo, että hänellä on todettu syöpä ja sen seurauksena hän on joutunut useaan leikkaukseen.


Väätäisen mukaan häntä on viime kuukausien ajan hoidettu leikkausten avulla jo neljä kertaa.


-Tänään edessä on viides kerta. Nyt operatio kohdistuu sydämeen, Väätäinen kertoi FB päivityksessään keskiviikko aamuna.


-Hieman jännittää. Hyvä myöntää!


-Samalla selviää lopullisesti palaanko pysyvästi Suomeen, jäänkö Espanjaan vai kiidänkö Taivaan kirkkauteen. Hyviä vaihtoehtoja kaikki!


Juha Väätäinen voitti ikimuistoisissa Helsingin EM-kisoissa 1971 sekä 5000 että 10 000 metrin EM-kultaa. Kumpaakin kisaa seurasi täysi olympiastadion ja päättäväisten juoksujensa jälkeen Juha sai lempinimen Julma-Juha.


Aktiiviuransa jälkeen Väätäinen on toiminut valmentajana. Hän oli mm. Antti Loikkasen, Reima Salosen ja Sari Essayahin henkilökohtainen valmentaja sekä Suomen Urheiluliiton kestävyysjuoksujen päävalmentaja.


Väätäinen siirtyi 2000-luvun alussa politiikkaan ja vuonna 2011 hänet valittiin eduskuntaan perussuomalaisten riveistä. Nyt 81-vuotias Väätäinen kertoi vuonna 2015 sairastavansa okasolusyöpää.


Väätäinen kertoi viimeksi joulukuussa uuden valmennettavansa hyvästä kehityksestä ja harjoittelusta Liikuntamyllyssä.


Jari Porttila


837 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page