top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Jyväskylän Kirittäret taas suosikkina


Pelinjohtajat ovat antaneet ennakkoarvionsa perjantaina käynnistyvästä naisten superpesiskaudesta. Kolmen kärki – Kirittäret Jyväskylästä, Pesäkarhut Porista ja Manse PP Tampereelta – erottautuu erityisen tasaisena.

Vahvimpina haastajina lähtevät kauteen Lapuan Virkiä, Hyvinkään Tahko ja Seinäjoen Maila-Jussit. Mielenkiintoa riittää runsaasti myös pudotuspeliviivalla, jonka paremmalle puolelle pelinjohtajat ovat arvioineet sarjanousijan Joensuun Mailan.

Rankingin kärkipaikan otti kahden edellisen kauden Suomen mestari Kirittäret, jonka kannassa seuraa pienimmällä mahdollisella erolla Pesäkarhut.

Viime syksynä neljänneksi jääneen Manse PP:n odotetaan nousevan takaisin terävimpään kärkeen syksyn kohusiirron myötä. Vuoden 2018 naispesäpalloilija Virpi Hukka ja pudotuspelien arvokkain pelaaja Emma Sallinen matkasivat Jyväskylästä Tampereelle. Lisäksi joukkuetta vahvistaa Kempeleen Kirin kasvatti Sara-Ella Kemppainen.

– Laaja ja vahva materiaali antaa mahdollisuuden kuorman tasaamiseen runkosarjan aikana, Superpesiksessä debytoiva Mansen pelinjohtaja Markus Wirzenius huomauttaa.

– Sisäpelissä tavoitteenamme on olla entistä monipuolisempi ja vaarallisempi vaihtotilanteissa. Vastuunkantajia tulee olla myös ykköskärjen takana. Ulkopelissä haluamme olla sarjan paras. Tilanteen tekeminen on tehtävä vaikeaksi aktiivisella pelitavalla, Wirzenius sanoo.

Manse PP voitti seurahistoriansa toistaiseksi ainoan Suomen mestaruuden 2017 ja toi pesishuuman Keskustorille. Tuosta joukkueesta jatkavat yhä seuran väreissä Kirsi Ala-Lipasti, Ida Lähde, Henna Peltokangas ja Senni Sallinen.

Haastajaryhmässä Lapuan Virkiä, Hyvinkään Tahko ja Seinäjoen Maila-Jussit on asetettu vahvoiksi pudotuspelijoukkueiksi. Maila-Jussit ylsi viime kaudella runkosarjan neljänneksi, mutta välieriin asti eväät eivät riittäneet. Nyt kasassa on jälleen vahva nuori ryhmä, jossa on mukana viisi B-tyttöjen Itä-Länsi-pelaajaa edelliskesältä.

– Hyvähenkinen ja sitkeä joukkue meillä on. Sisäpelissä vahvuuksiamme ovat nopeus ja monipuolisuus, ulkopelissä yhteistyö ja yllätyksellisyys. Tiivistä ulkopeliä lähdetään pelaamaan, pelinjohtaja Antti Kuusisto sanoo.

Kempeleen Kirillä on vastaavasti kuin Maila-Jusseilla kokoonpanossaan viisi B-tyttöjen Itä-Länsi-pelaajaa viime vuodelta.

Pelinjohtajien arvioissa pudotuspeleihin riittää tunkua. Ennakkoarvioiden perusteella sarjanousija, aiemmin vain Karjalan Mailan nimellä 1962 naisten Superpesiksessä esiintynyt Joensuun Maila olisi nousemassa kahdeksan parhaan joukkoon.

– Vahvuutenamme on laaja materiaali, joka tuo vaihtoehtoja sekä sisä- että ulkopeliin. Pelimme teemoja ovat rohkeus ja ennakkoluulottomuus, joiden kautta olemme rakentaneet aktiivista pelitapaa varsinkin ulkopelin osalta, pelinjohtaja Iivo Parviainen kertoo.

Kuudella edellisellä kaudella pudotuspeleihin yltänyt ja SM-pronssia 2015 voittanut Fera Raumalta jää pelinjohtajien ennakkoarvioissa niukasti yhdeksänneksi. Erinomaisesta juniorityöstään tunnettu ja syksyllä B-tyttöjen mestaruutta juhlinut seura tuo edustusjoukkueeseensa nuorta energiaa.

Viime kaudella naisten Superpesiksessä debytoineelle Mynämäen Vesalle ei vielä lupailla historiallista pudotuspelipaikkaa. Myös sarjanousijan Siilinjärven Pesiksen kausi päättyy runkosarjaan, jos pelinjohtajia on uskominen. Siilinjärvellä ei kuitenkaan arvioista lannistuta.

Naisten superpesis alkaa perjantaina 12. kesäkuuta neljällä ottelulla. Mestarijoukkue Kirittäret kohtaa silloin sarja-avauksessaan sarjanousija Joensuun Mailan kotikentällään.

38 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page