top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kärkinelikko erottautuu MM-lentomäessä


Neljän kärki on karkaamassa lentomäen MM-kisoissa Planicassa ensimmäisen päivän jälkeen. Karl Geiger, Halvor Graberud, Markus Eisenbichler ja Michael Haybeck venyttivät kaksi hyvää hyppy avauspäivään ja ovat näin repineet eroa muihin jo selvästi.


Saksan Geiger johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ja piti paikkansa myös toisen hypyn jälkeen, eroa Norjan Granerudiin on tosin vain 4,6 pistettä, eikä kolmantena oleva Saksan Eisenbichler ole kuin 5,5 pisteen päässä.


Itävallan Haybeck hyppäsi avauskierroksella vastatuuleen mahtihypyn 245,5 metriä eikä hänkään ole jäänyt kärjestä kuin 8,3 pistettä. Koko kärkinelikko on siis seitsemän metrin sisällä.


Viidentenä oleva Norjan Robert Johansson on jäänyt kärjestä jo 11,5 pistettä. Hänet tunnetaan kuitenkin pitkien hyppyjen miehenä, joten hän saattaa vielä nousta mukaan mitalitaisteluun.


Puolalaiset hyppäsivät joukkueena hyvin, mutta kun Pjotr Zyla on parhaana vasta seitsemäntenä, on heitä vaikea odottaa nousua kärkikolmikkoon. Pahimman pettymyksen kokivat isäntämaa Slovenian kannattajat, heidän paras mies on vasta sijalla 17. oleva Anze Lanizek.


Suomen Antti Aalto hyppäsi kaksi pikkunättiä hyppyä, 205 ja 208,5 metriset toivat sen verran pisteitä, että Aalto on ensimmäisen päivän jälkeen sijalla 16. Hänellä on realistiset mahdollisuudet nousta vielä muutama sija ylemmäs, mutta sijoituksesta 10. parhaan joukkoon ei voi enää haaveilla.Varsinaiseen kisaan selviytyneet Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen eivät päässeet hyppäämään kolmea viimeistä hyppyä. Nousiainen oli 36:s ja Määttä 37:s.


Suomalaisten päätavoite on sunnuntain joukkuekisassa, jossa on näillä näkymin mukana kahdeksan maata. Jokainen taakse jätetty maa olisi Suomen joukkueelle suuri voitto.


Kun lentomäen MM-mitaleista kisattiin edellisen kerran 2018, oli Aalto toiseksi parhaana suomalaisena 32:nen. Paras suomalainen oli sijalle 22 sijoittunut Janne Ahonen. Suomen joukkue Ahonen-Aalto-Määttä-Nousiainen oli silloin kahdeksas.


Lentomäen MM-kulta ratkeaa lauantaina, kisaa voi seurata suorana YLE TV2:sta alkaen klo 16.55.


Jari Porttila

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page