top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Käsivamma pitää Korhosen sivussa kuukauden


Kipu oikeassa kyynärpäässä pakotti Mikko Korhosen vetäytymään viime viikolla pelatusta Wales Openista ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kipu äityi niin pahaksi, ettei suomalainen ei enää pystynyt lyömään normaalisti ja siksi hän päätti jättää kisan kesken.

Syy vammalle on selvinnyt. Kansanomaisesti kuvailtuna kyse on tenniskyynärpäästä, ammattikielellä epikondyliitistä.

Ammattiurheilijoilla pikkuvammat ovat valitettavaa arkipäivää. Korhosen kohdalla myös vamman alkuperä on arkinen.

-Käsi äityi todennäköisesti puutarhahommista. Niitä tuli korona-aikaan tehtyä aika paljon. Vähän se kipuili ennen kisoja, mutta ärtyi lyömisestä sitten lisää, Korhonen kertoo.

Lääkäri suositteli Korhoselle muutaman viikon lepoa, jonka lisäksi kättä hoidetaan ultraäänellä ja kipupiikillä. Parin kolmen viikon levon jälkeen Korhonen pääsee aloittamaan harjoittelun. Jos kivut pysyvät aisoissa, hän aikoo kilpailla seuraavan kerran Irish Openissa, joka pelataan 24.–27. syyskuuta.

-Se hyvä puoli tässä on, että jos vammojen takia on pakko pitää taukoa, niin nyt on siihen hyvä aika. Turha tuonne on lähteä kilpailemaan, jos ei pysty harjoittelemaan kunnolla. Hyvän treenijakson kun saa alle, kisoihin on hyvä palata vielä tänä syksynä, hän suunnitteli.

Korhonen on Euroopan kiertueen pisteistalla sijalla 68.

-Loppukauden kisoissa kun pelaa hyvin, on vielä täysi mahdollisuus päästä mukaan finaaleihin asti, Korhonen määrittelee tavoitteensa.

Myös suomalaisen caddielle, Nick Mumfordille, työnantajan pakkolepo osuu hyvään saumaan. Mumford loukkasi kantapäänsä pomppiessaan trampoliinilla pari viikkoa sitten. Walesissa Mumfordia tuurasi Mikko Ilosen entinen caddie Jason Hempleman.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page