top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kahden suomalaisen pikatestin tulos positiivinen


Suomen Tour de Skin maastohiihtojoukkueessa on todettu kaksi positiivista Covid-19 testiä antigeenimenetelmällä. Joukkueenjäsenet on eristetty ja odottavat PCR-testien tuloksia.


Joukkueen muut jäsenet ovat paikallisten terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti jatkaneet toimintaansa Tour de Skillä. Suomen joukkueessa on tiukka terveysturvallisuussuunnitelma ja -protokolla myös sisäisesti, mitä on noudatettu koko Tourin ajan.


Alustavan positiivisen näytteen antajat on testattu varhain torstai-aamuna uudelleen ja tuloksia uudesta, tarkemmasta testistä odotetaan illan aikana.


Suomen joukkue ei vielä tässä vaiheessa kerro, ketkä ovat antaneet positiivisen näytteen. Viimeksi mäkiviikolla koettiin samanlainen tilanne, kun Klements Muranka antoi ensin positiivisen näytteen pikatestissä, mutta tarkemmassa testissä hänet todettiin negatiiviseksi.


Tourilla hiihtäjät ovat joutuneet antamaan ja kahdesti ns. pikatestin, jos se on negatiivinen, niin tuo tulos on yleensä varma, mutta sen herkkyyden vuoksi pikatesti saattaa antaa positiivisen näytteen kohdalla virheilmoituksen. Sen vuoksi positiivisissa tapauksissa otetaan uusi, tarkempi testi.


Suomen joukkueen valmennusjohdon mukaan kukaan Suomen joukkueen jäsenistä ei ole tuntenut minkäänlaisia koronan oireita.


Ruotsin joukkueenjohto ilmoitti torstaina, että Linn Svahnin pikatestin tulos oli ollut myös positiivinen.312 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page