top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kaksi Suomen suksihuoltajaa altistui koronalle


Kaksi Suomen hiihtomaajoukkueen suksihuoltajaa on altistunut koronalle ja he eivät matkustaneet Kiinaan ensimmäisen ryhmän mukana.


Suomen joukkue leireili ja harjoitteli Italiassa Seiser Almissa samassa paikassa, jossa Norjan maajoukkue viimeisteli kuntoaan. Norjan joukkueesta on jo neljä jäsentä sairastunut koronaan, joukossa edellisten talviolympialaisten kaksinkertainen olympiavoittaja Siemen Kruger.


Suomen joukkueen huoltopäällikkö Mika Venäläinen vahvisti Iltasanomille, että altistuneiden huoltoryhmän jäsenten tilannetta tarkkaillaan, jos korona pysyy loitolla, he lentävät Kiinaan.


Kiinaan on saapunut jo tuhansia urheilijoita ja sen myötä myös korona on rantautunut maahan, torstaina kisajärjestäjät ilmoittivat 12 löydetystä covid-positiivisesta. Kisoihin saapui torstaina 1042 urheilijaa.


-Urheilijat testataan kisakylässä päivittäin, joten siinä kuplassa korona pysynee hyvin kurissa, Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi Maximusportille.


-Koronaan sairastuneet eristetään, mutta altistuneet saavat yhä kilpailla. Heille vain järjestetään tiukemmat olosuhteet, oma huone jne, Lehtimäki avaa prosessia.


Sairastuneiden urheilijoiden tilalle saa tuoda esimerkiksi Suomesta korvaavan urheilija. Hiihdossa tämä merkitsee esimerkiksi sitä, että jos joku naissprintteri sairastuisi toisena lajina olevan sprinttikisan jälkeen, hänen tilalleen voidaan nimetä kisojen loppuajaksi uusi urheilija.


Riitta-Liisa Roponen on elänyt jo kaksi viikkoa kuin olympialaisiin valittu varaurheilija. Jos hän saa kutsun saapua kisapaikalle 8. helmikuuta pidettyjen sprinttikisojen jälkeen, ehtii hän vielä 9. helmikuuta illalla lähtevään kisakoneeseen.


Toki Roposen täytyy varautua mahdolliseen lähtöön antamalla kaksi koronanäytettä 72 ja 24 tunnin sisällä lähtöajankohdasta. Valmentaja Toni Roponen on viitannut lausunnoissaan siihen, että juuri näin hänen vaimonsa toimiikin.


Jari Porttila


142 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page