top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Blogi: Kanerva vitsaili potkuilla, voisivatko ne toteutua?


Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva avasi maanantaisen tiedotustilaisuuden räväkästi.


-Vielä täällä sama päävalmentaja, ei ole vaihdettu.


Kanerva heitti virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa perään hymyn, mutta kuinka väkinäinen se oli?


Kanerva on selvästi päästänyt ihon alle ne muutamat arviot Ukraina-pelin jälkeen, jossa häntä poikkeuksellisesti arvosteltiin. Monen mielestä aivan aiheesta.


Kanerva ja suuri osa Huuhkaja-faneista pitää maajoukkueen päävalmentajaa messiaana, joka vihdoin ja viimein vei Suomen jalkapallon arvokisoihin. Sellainen hän eittämättä olikin.


Ehkä osallistuminen oli ensimmäisellä kerralla arvokkaampaa kuin menestyksen hakeminen, mutta jatkossa se ei sitä ole, ei yksittäisissä otteluissa, eikä arvokisoissa.


Suomen koripallomaajoukkueen arvokisoihin vienyt ja niissä Saksan päävalmentajana menestynyt valmentaja Henrik Dettmann kirjoittaa asiasta ytimekkäästi uudessa kirjassaan Kopautuksia (WSOY):


”Jos suurin tavoite on osallistuminen, ollaan kaukana urheilun ytimestä.”


Dettmann on oikeassa. Enää edes Huuhkajien esityksiä ei katsota fanilasien läpi, vaan joukkueelta vaaditaan nyt enemmän.


Ukrainaa vastaan kentällä ei nähty sitä Huuhkaja-ryhmää, joka jätti itsestään EM-kisoissa, tappioista huolimatta hyvän kuvan. Maalin tappio esityksellä, jonka näimme, ei tyydyttänyt.


Samaan hengenvetoon on muistutettava tosiasioista. Ukraina on vielä materiaaliltaan täysin eri tason joukkue Suomen kanssa. Ukrainan aloitusmiehistöstä jokainen pelaa joukkueessa, joka on mukana Champions-liigassa ja joukkue pelasi kesän EM-kisoissa jatkopeleissä.


Kanervan maajoukkue on vielä kasvupisteessä. Moni runkopelaaja on myös jo parhaat pelinsä joukkueessa pelannut, joten joukkue uudistuu rajusti seuraaviin EM-karsintoihin.


Pitäisikö myös valmennustiimin uudistua? Sitä pohditaan nyt tarkasti Palloliiton toimistossa. Tuohon pohdintaan voidaan myös Kanervan lehdistötilaisuuden ensimmäinen kommentti linkittää.


On myös mielenkiintoista nähdä millaisen miehityksen Kanerva päästää kentälle Kazaktanissa.


Nikolai Alho on ainakin poissa joukkueesta loukkaantumisen vuoksi, Rasmus Schuller puolestaan palaa kokoonpanoon. 23 pelaajan joukossa on mm. Onni Valakari. Kannattaisiko hänelle antaa vihdoin näytönpaikka!


Kuva: SPL / Jyri Sulander


144 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page