top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kangas veteli taas huippukaaria


Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas voitti kesäkauden toisen moukarikilpailunsa kotiringissään hyvällä tuloksella 75,30. Vasemmalta ringin ohi painuneissa heitoissa oli kuitenkin selvästi pidempiä kaaria kuin Kankaan hiljattain Somerolla heittämä ennätys 77,09.

– Jäi vähän kaksijakoiset fiilikset. Hyvä, että perustaso on nyt 75 metrin päälle, mutta kun heitossa on pientä teknistä ongelmaa ja vähän yliyritystä, se painuu tuolta vasemmalta sektorista ohi, Kangas totesi.


Moukarikilpailu siirrettiin lyhyellä varoitusajalla Tampereelta Kankaanpäähän, kun Pirkkahallin heittopaikka ei täyttänyt teknisiä vaatimuksia. Kankaan mukaan kotirinki ei ollut syynä hienoiseen yliyrittämiseen.

– Minulle tämä oli hyvä, kun ei tarvinnut matkustaa ja tuttu rinki, kun harjoittelen tässä, muttei se heittoon vaikuttanut, Kangas totesi.

Kankaalta mitattiin vain kaksi heittoa, joista heikompikin kantoi 75,06.

– Homma on mennyt eteenpäin, vaikka nyt en teknisesti ihan onnistunutkaan. Seuraavaksi kilpailen Vantaan teemakilpailussa 27. kesäkuuta, Kangas totesi,

Toiseksi Kankaanpäässä sijoittui hallitseva Suomen mestari Someron Esan Henri Liipola tuloksella 73,91. Liipolan kaikki kuusi heittoa kantoivat yli 72 metriä.

– Eteenpäin mentiin Someron kisaan verrattuna, muttei heitto vieläkään kierrä kuten pitäisi. Treeneissä on mennyt paljon paremmin. Nyt oli vähän sellaista puristamista, Liipola harmitteli.

Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola ja Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen olivat kolmas ja neljäs kauden parhailla tuloksillaan 73,22 ja 72,82. Molemmat heittivät viidesti yli 70 metrin.

Tämän vuoden maailmantilastossa Kangas sijoittuu viidenneksi, Liipola 13:nneksi, Jaakkola 16:nneksi ja Seppänen 19:nneksi.

Naisten kilpailun voitti Karhulan Katajaisten Krista Tervo, joka neljä päivää sitten Somerolla heitti naisten Suomen ennätyksen 71,93. Tervon toisen kierroksen voittoheitto kantoi 68,22 ja kolmaskin 67.88.


Toiseksi sijoittui Someron Esan lahjakkuus Soile Kosonen uransa toiseksi parhaalla tuloksella 66,87. Kosonen on vasta 17-vuotias ja täyttää 18 tämän vuoden joulukuussa. Näin nuoresta iästään huolimatta hän on tämän vuoden maailmantilaston ykkönen myös 19-vuotiaiden ja 22-vuotiaidenkin ikäluokassa.

55 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page