top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Keihäs ei lentänyt- Vetter raivostui järjestäjilleEnglanin Gatesheadissa käyty viimeinen Timanttiliigan osakilpailu sai osakseen raivokasta arvostelua tähtiurheilijoiden taholta. Keihäsmies Johannes Vetter suorastaan raivostui järjestäjille ja päästeli instagram-tilillään kovaa tekstiä.


”Miten paska kilpailu. En yleensä etsi tekosyitä heikoille tuloksille, mutta olen todella pettynyt tämän päivän olosuhteisiin ja organisaatiion”, Vetter tykitti.


Vetter heitti kilpailussa tämän vuoden heikoimman sarjansa, alussa jopa 80 metriä tuotti hänelle vaikeuksia. Tarkkaavaisimat näkivät heti, että yksi syy siihen oli tukijalan luistaminen alta. Heittopaikka oli niin kehno, että piikkarit eivät pitäneet siinä.


Entisinä aikoina suomalaisheittäjillä oli aina kassissaan varapiikkarit, joissa oli normaalia pitemmät piikit juuri tällaisia tilanteita varten. Saksalaiset eivt näytä vieläkään oppineen tuota kikkaa.


Vetter kiskaisi viimeisellä heitollaan kilpailun voittoon, mutta voittotulos oli vain 85.25. Tulosta voidaan pitää vaisuna, sillä seitsemässä edellisessä kisassa saksalainen oli heittänyt yli 90 metriä.


”Timanttiliiga, odotatte urheilijoilta ammattimaisia suorituksia ja poikkeuksellisen hyviä tuloksia, mutta ette tarjoa siihen vaadittavia olosuhteita, noloa”, Vetter jatkoi Instagram-tilillään https://www.instagram.com/p/CRR-hNDAgV-/


”Palaan Gatesheadiin kilpailemaan vasta kun olosuhteet ovat kunnossa”.


Vetterin rajun purkauksen taustalla on se, että Gatesheadin kipailu oli hänen viimeisensä ennen Tokion olympialaisia ja se meni sanalla sanoen susille. Kilpailu jätti epävarmuuden tunteen ja se ei ole koskaan hyvä asia, ei varsinkaan kun valmistaudutaan olympialaisiin.


Gatesheadin olosuhteet sopivat sen sijaan hyvin Wilma Murrolle. Murto tankkasi itseluottamusta taivuttamalla kovatasoisessa kisassa kolmanneksi tuloksella 461.


Murto käytti kilpailussa ensi kertaa tällä kaudella 16 askeleen vauhtia ja meni 461 toisellaan. Kilpailun Murto päätti kolmeen yritykseen SE:tä sivuavasta korkeudesta 471.


– Ensimmäinen 471 yrityksistä yksi oli hyvä ja sitten oli läpijuoksu ja limbo, mutta oli se vaan sairaan kivaa. Tekee hyvää, kun on löytynyt tällainen tasaisuus, että 461 tuntuu perustekemiselle, Murto riemuitsi.


– Nyt tietää, että siellä on piikkihyppy olemassa, kun 461 tuntuu menevän minä päivänä hyvänsä.


Murto ylitti 461 Kuortaneella juhannuksena ja taivutti pian sen jälkeen ulkoratojen ennätyksensä 462 Vaasan olympiaranking-kilpailuissa. Kummassakin kilpailussa Murto yritti 470:n ylitystä.


Gatesheadissa Murto sai varmuuden myös siitä, että 16 askeleen vauhti toimii. Murto on hypännyt tällä kaudella 14 askeleen vauhdilla.


– Se oli minulle uran toinen kilpailu 16 askeleen vauhdilla. Edellinen oli ennen viime kesän polvileikkausta, Murto sanoi.


Murto aikoo käyttää pidempää vauhtia Tokion olympialaisissa ja saattaa kilpailla vielä kerran ennen olympialaisia.


– Tässä on aika rankka matkustaminen Gatesheadista takaisin, mutta jos olen hyvässä iskussa, hyppään lauantaina Turussa ja sitten Japanissa tehdään vielä yksi harjoitus ennen karsintaa, Murto sanoo.


Gatesheadin kilpailun voitti Yhdysvaltain Sandi Morris, joka ylitti 476. Britti Holly Bradshaw oli toinen ylitettyään 471.


Timanttiliigan Gatesheadin järjestelyjen tasosta kertoo paljon se, että Murron sukunimi oli kilpailulapussa Murito.


Jari Porttila


240 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page