top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Keihäsjätti kiinni Dopingista ”Olen syytön”


Yleisurheilun MM-kisojen finalisti ja Aasian kisojen pronssimitalisti, Intian Davinder Singh Kang on jäänyt kiinni doping-testissä kielletyn deksametasonin käytöstä.


-Käytin kurkkukipuun lääkettä, joka sisälsi tuota ainetta. En ole syyllistynyt dopingin käyttöön ja uskon selvitykseni vakuuttavani maani doping-viranomaiset, vakuutti Singh Kang intialaismedialle.


-Sain lääkkeen käyttöön luvan joukkueenjohtajalta sen jälkeen kun olin konsultoinut asiassa yksityislääkäriä.


Erikoista tapauksessa on se, että keihäsjätti antoi positiivisen näytteen jo elokuussa pidetyissä kisoissa, mutta sen tulos julkistettiin vasta nyt.


Intialainen jäi kiinni deksametasonista, johdannaisesta jonka käyttöön voi saada poikkeusluvan. Deksametasonia sisältävät yleensä allergian ja astman hoitoon tarkoitetut lääkkeet ja niiden käyttöön voi saada luvan. Intialaisella ei tällaista lupaa ollut.


Real Madridin jalkapalloilijatähti Sergio Ramosilla oli lupa käyttää johdannaista sisältävää lääkettä ennen mestarien liigan finaalia 2017.


Lääkäreiden mukaan Deksametasoni saattaa muuntautua elimistössä steroidiksi. Tämä taas antaa aihetta pohtia sitä, miksi allergia- ja astmalääkkeet ovat erittäin käytettyjä etenkin norjalaisten hiihtäjien toimesta? Käytetäänkö deksametasonia sisältäviä kääkkeitä sittenkin aivan eri tarkoituksiin, kun allergian hoitoon ?


Singh Kangille käry saattaa merkitä koko uran loppumista, sillä hän on kärynnyt jo aikaisemmin, 2018 marihuanasta. Toinen käry tietää yleisurheilussa kahdeksan vuoden kilpailukieltoa.


Intialaisen ennätys on 84.57, jonka hän heitti uransa parhaana vuonna 2017. Hän oli saman vuoden MM-kisoissa 12:sta.


Jari Porttila

84 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page