top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kerubi-stadion mykistää vastustajat


Konsta Piironen kuuluu niihin superpesiksen nouseviin tähtiin, jotka antavat tekojen puhua puolestaan. Viime kaudella Piironen toi runkosarjassa 41 juoksua ja pudotuspeleissä 12. Joensuun kärki on tehokas, sillä pudotuspeleissä hän toi vähintään juoksun peliä kohden.


Mestaruuteen päättyneen kauden kohokohta oli kuitenkin finaalissa Sotkamon kenttään lyöty kunnari. Se oli vasta hänen uransa neljäs lyöty juoksu superissa.


-Se oli oikein unelmien täyttymys. Pamauttaa kärkenä kunnari finaalissa ja sitten vielä pääsimme juhlimaan mestaruutta, Piironen muistelee viime kauden päätöstä.


Vaikka mies on roolinsa vuoksi lyönyt superissa vasta neljä juoksua, vakuuttaa hän varastosta löytyvän myös kotiutuslyöntejä.


-Kyllä sitä treeneissä harjoitellaan kokonaisvaltaisesti. Varmasti sieltä löytyy myös vaihtoehtoja kotiutuslyönniksi, jos sellainen tilanne eteen tulee, hän naurahtaa.


Piironen murtautui viime kaudella Joensuun numerolla pelaavaan yhdeksikköön. Ensimmäiset kaksi kautta hän toimi etenijä Jokerina, mutta sitten hänelle tarjottiin kopparin paikkaa ja kärkietenijän roolia.


-Olin aina unelmoinut pelaavani superissa ja kun sitten sain noin vastuullisen paikan, ei sitä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä.


Talven ja kevään Piironen on käyttänyt nopeutta kehittäen.


-Treeneissä pääpaino on ollut nopeuden kehittämisessä, lähdöissä ja pelitaktiikan opettelussa. Olen katsellut paljon videoita ja yrittänyt ammentaa sieltä oppia eri lukkareista ja siitä, miten heitä vastaan tulisi pelata.


Piironen muistuttaa, että etenijä onnistuminen ei ole kiinni pelkästään huippunopeudesta, vaan monesta eri asiasta.


-Pesiltä lähtö on erittäin tärkeässä roolissa, siinähän voi parhaimmillaan voittaa kaksikin metriä. Vauhti on myös saatava nopeasti maksimiin, eli ensimmäiset viisi metriä ovat sikäli tärkeitä.


Piirosen erityisessä tarkkailussa ovat olleet neljän muun kärkijoukkueen lukkarit. Vimpelin kohdalla opiskelua on vaikeuttanut se, että Janne Heimonen lopetti ja Perttu Ruuska siirtyi lautasen äärelle.


-Heimonen piti yllä todella kovaa tempoa, ymmärtääkseni Ruuskalla on taas kova käsi, joten sieltä saattaa tulla enemmän heittelyä.


-Kärkijoukkueiden ulkopuolelta Siilinjärven Teemu Kinnunen on erittäin paha lukkari ykköstilanteessa, Piironen muistuttaa.


Joensuu pelaa kotiottelunsa Suomen upeimmassa pesäpallopyhätössä, Kerubi-stadionilla. Piironen myöntää, että puitteen hämmästyttivät jopa JoMan pelaajat.


-Pari ensimmäistä kotipeliä olimme itsekin ihmeissämme siitä, kuinka upea stadion oli.


-Voi vain kuvitella millainen vaikutus sillä on vastustajiin. Kerubilla on vielä siitä upeita ominaisuuksia, että siellä ääni ikään kuin kiertää, katsomon huudot ja musiikki kuuluvat tosi hyvin kaarelle.


Tämän kevään aikana Joensuun pelaajat eivät ole vielä käyneet harjoittelemassa stadionilla yhdessä.


-Loppuviikosta aloitamme pienryhmien kanssa harjoittelun, silloin näkee sitten pelikavereita ensimmäisen kerran kuukausiin.


Pesäpalloliiton pitäisi kertoa keskiviikkona tarkat suunnitelmat kauden käynnistämiseen. Osa seuroista haluaa pelien alkavan myös alle 500 hengen katsomoille, osa ei.


-Itse olen sillä kannalla, että jos päätetään pelien alkavan, niin silloin pelaan. Eivätköhän päättäjät ole miettineet asiaa loppuun saakka.


Joensuun Kerubi-stadionille voidaan alle 500 hengen katsomo ”rakentaa” siten, että katsojilla on helpostikin vaadittava kahden metrin turvaväli.


Jari Porttila

228 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page