top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kim Amb haaveilee jo 90 metrisestä


Ruotsin keihäsylpeys Kim Amb on niin hurjassa kunnossa, että mies uskaltaa haaveilla jo 90 metrin heitosta.


-Se vaatii kaiken osumista kohdilleen yhdessä heitossa, vauhdin, rytmin, vedon. Mutta kun kaikki osuu kohdilleen, niin ei se enää tunnu mahdottomalta, Amb myönsi maximusportin haastattelussa.


Amb on heittänyt tällä kaudella 86.49, joka on jo hänen ennätyksensä. Tiistaisesta Paavo Nurmi Gameseissa hän haluaa parantaa ennätystään.


-Olen kuullut, että tämä on yksi maailman parhaista kisoista, olosuhteiden ja yleisön puolesta. Tottakai lähden heittämään ennätystäni, Amb myöntää.


Ruotsalainen saapui Turkuun laivalla, näin hän sai mukaansa myös omat keihäät.

Tukholman ja Turun välillä lentävät koneet ovat niin pieniä, etteivät keihäät mahdu niihin sisään. Laivalla oli sen vuoksi helpompi tulla.


Amb myöntää, että juuri tällä hetkellä ei ole helppoa olla ruotsalainen urheilija.


-Ennen tänne lähtöä oli käytävä lääkärillä, oli otettava uusi covid-testi ja huolehdittava maahantulopapereista. Hienoa kuitenkin, että pääsin tänne ja hienoa että Suomessa voidaan järjestää näin kovatasoiset kisat.


-Tämä on varmasti tämän vuoden maailman kovin kisa. Upeaa olla mukana siinä.


Amb on heittänyt tänä vuonna pitemmälle kuin kukaan suomalainen ja hän on maailmantilastossa tällä hetkellä kolmas. Paras suomalainen Toni Kuusela on tuloksella 81.36 kymmenes.


-Maailmantilasto on nyt vähän sitä ja tätä, kun kaikki eivät ole päässeet kisaamaan kunnolla. Kärki on kuitenkin kova, Amb muistuttaa.


Maailmantilaston kärkipaikkaa pitää Neeraj Chopra, hän on heittänyt 87.86. Turussa heittävä Johannes Vetter uhkaa varmasti tuota tulosta, jos olosuhteet pysyvät hyvinä kuin maanantaina. Vetter on maailmantilastossa toisena heitettyään 87.36.


Suomalaisista kisoissa heittävät Lassi Etelätalo ja Topias Laine. Maan ykkösmies Kuusela ei ole mukana.


Turku, Jari Porttila

37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page