top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kirittäret vapautti kohuvalmentajan


Pesäpalloseura Jyväskylän Kirittäret on vapauttanut ahdistelukohun keskelle joutuneen kakkospelinjohtaja Petri Kaijansinkon valmennustehtävistä. Seuran puheenjohtaja Henna Virkkunen perusteli päätöstä Kirittärien kotisivuilla seuraavasti:


– Väärinkäytöksiä ei ole ajallaan käsitelty asianmukaisesti. Pesäpalloliiton selvitykset ja menettelyt vievät aikansa, ja pelaajamme joutuvat tässä sijaiskärsijöiksi. Tehtävämme on tarjota heille parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä lajin parissa, Kirittärien puheenjohtaja Henna Virkkunen toteaa.


Vielä alkuviikosta Virkkunen antoi tukensa Kaijansinkolle. Maximusportin tietojen mukaan Virkkunen ja seura joutuivat muuttamaan kantaansa yleisen ja pelaajistosta tulleen paineen vuoksi.


Iltasanomat paljasti viikolla, että myös toinen pelaaja syytti Kaijansinkkoa ahdistavista viesteistä.


– Huolehdimme, että jokainen seuran toiminnassa tietää omat oikeutensa, tunnistaa häirinnän ja voi siihen puuttua, myös nimettömänä. Puheeksi ottamisen kynnystä vaikeaksi koetuista aiheista pitää edelleen madaltaa, Henna Virkkunen sanoo.


Pesäpalloliitto tutkii nyt julkisuuteen nousseita ahdistelutapauksia. Liiton toimintaa on arvosteltu voimakkaasti, sillä julkisuudessa olleiden tietojen mukaan liiton johto olisi tiennyt ahdisteluviesteistä jo 2014, mutta lakaissut asian ”maton” alle.


Pesäpalloliitossa on käynyt kova turbulenssi syksyn aikana ja nyt kentällä kysytään myös liiton puheenjohtajan Ossi Savolaisen vastuun perään.


Pesäpalloliitto ilmoitti alkuviikosta, että sen uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu YLE:n urheilupäällikkö Vesa Rämet.


Jari Porttila1,000 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page