top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kisoja voi lähettää suorana netissä


Lahdessa 7. kesäkuuta järjestettävät koronakauden avauskisat herättävät myös kansainvälistä huomiota. Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Atchletic teki kisoista jutun, jossa lähteenä mainittiin uutisen julkaissut Maximusport.


Uusi Alku-kisat nimellä kulkevien kisojen tähdiksi ovat tulossa Annimari Korte, Topi Raitanen. Kumpikin avaa kautensa Lahdessa.


Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto kertoi liiton verkkotiedotustilausuudessa, että seurat voivat järjestää muutaman lajin kilpailuja ja streemata ne nettiin.


Maximusportin esittämä kysymys oli ajankohtainen sen jäkeen kun SUL ja YLE julkistivat ensi kesän tv-kilpailut. Ne aloitetaan vasta kesä-heinäkuun vaihteessa, joten esimerkiksi Lahden kilpailu ei kuulu YLE:n tuotantoon.


-SUL tietenkin myöntää kisat seuroille ja jos on halukkuutta tv-lähetyksiin, niin kisoja tarjotaan ensin YLE:lle. Jos YLE ei pysty näyttämään kisoja, niin miksipä seura ei silloin voisi streemata niitä nettiin, Aalto vastasi.


Linjaus on merkittävä ja avaa näin myös seuroille oman tulonlähteen. SUL:n TV-kisat ajoittuvat pitkälti elo-syyskuulle, joten kesä-heinäkuussa on paljonkin tilaa nettikisoille. Koronan koettelema kansa löytää varmasti niiden äärelle ja se taas helpottaa sponsorien hankkimista.


Jari Porttila

103 views0 comments

Recent Posts

See All

Коментарі


bottom of page