top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kivipelto nousi vuoden lukkariksi ohi Puhtimäen


Pesäpalloliitto palkitsi perjantai-iltana vuoden parhaita. Suurin yllätys oli ehkä se, ett’ vuoden lukkariksi valittiin Kouvolan Janne Kivipelto, eikä Mansen Juha Puhtimäkeä.


Kaksikko kohtasi finaalisarjassa ja monen asiantuntijan mukaan valinnan olisi pitänyt kohdistua Puhtimäkeen, joka toimi lautasen ääressä kullan takuumiehenä.


Toisaalta Kivipellon panos siinä, että mestaruus ratkesi vasta viidennessä pelissä oli niin suuri, että sillä voidaan selittää valintaa. Ilman Kivipellon väkeviä esityksiä Kouvola ei olisi ollut edes finaalissa.


Puhtimäen jäi siis taas kerran nuolemaan näppejään. Puhtimäki on valittu vuoden lukkariksi vain kerran, vuonna 2019. Kivipelto on valittu nyt jo kolme kertaa vuoden lukkariksi.


Kouvolassa pelannut Toni Kohonen pokkasi tittelin 12 kertaa 2000-luvulla !


Vuoden pelaajaksi valittiin sentään Mansen Tuomas Jussila, valinta oli hänelle uran kolmas. Kaksi aikaisempaa valintaa tulivat hänen edustaessaan Joensuuta.


Naisissa vuoden pesäpalloilijaksi valittiin Emma Körkkö ja vuoden lukkariksi Minttu Vetteenranta.


Pelaajien suuresti arvostama kultainen maila meni Vimpelin Janne Mäkelälle ja kultainen räpylä Vimpelin Severi Lassilalle. Nämä valinnat tekivät pelaajat ja sen vuoksi niiden painoarvo on pelaajien keskuudessa suuri.


Pesäpallobuumi näkyi jo viime kesänä Tampereella, sillä Manse PP oli eniten lisenssimääriä kasvattanut seura. Eniten lisenssejä on Porin Pesä-Karhuilla.


Vuoden pelinjohtajaksi valittiin uransa mestaruuteen lopettanut Matti Iivarinen.


593 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page