top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Koilahti palasi täynnä virtaa


Turun Weikkojen pituushyppääjä Taika Koilahti avasi talven kilpailukautensa Turussa halliennätyksellään 646, joka nostaa hänet Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi ja on myös kauden kotimainen kärkitulos.


– Ei ollut suurempia odotuksia. Tulos oli sellainen, johon olen tyytyväinen, Koilahti sanoi.


Koilahden kaksi seuraavaksi parasta hyppyä kantoivat 642 ja 636.


– Hyppäsin täydellä vauhdilla ja hypyt olivat aika samantyyppisiä. Tuo oli tämän päivän kunto, mutta pidemmälle tietysti haluan hypätä, Koilahti sanoi.


Koilahti kärsi vuosi sitten talvella takareisivamman, joka vaikutti kevään harjoitteluun ja edelleen kesän kilpailukauteen. Nyt kaikki on kunnossa.


– Harjoituskausi on ollut syksystä lähtien hyvä. Olen mennyt suunnitelmien mukaan, Koilahti sanoi.


Koilahti kilpailee seuraavan kerran viikon kuluttua Tampereella ja sen jälkeen Suomen hallimestaruuskilpailuissa Jyväskylässä. Ajatuksissa vilkkuvat myös maaliskuiset EM-kilpailut Torunissa.


– EM-kilpailut houkuttelevat, mutta nyt ei voi tietää, millaisella tuloksella sinne pääsee, Koilahti viittasi EM-kilpailujen kovaan tulosrajaan 680. Sen rikkojia ei varmaankaan löydy tavoiteltavaa määrää, vaan urheilijoita nostetaan mukaan rankingin kautta.


Koilahden ennätys ulkoradoilla on 669.

Viipurin Urheilijoiden Roope Saarinen voitti 200 metriä halliennätyksellään 21,24 Helsingin Liikuntamyllyssä käydyssä kilpailussa. Se nostaa hänet Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa neljänneksi.


Lakka aitoi toiseksi


Elmo Lakka sijoittui toiseksi Dortmundin kansainvälisten hallikilpailujen 60 metrin aitajuoksussa. Olympiakisojen ja MM-kilpailuiden mitalistin Orlando Ortegan voittamassa finaalissa Lakan aika oli 7,74. Espanjalaisen Ortegan voittoaika oli 7,68.


– Finaalissa en saanut ihan täydellistä onnistumista. Juoksun alkuun olen tyytyväinen, mutta jostain syystä 3. ja 4. aidan kohdalla juoksu ei mennyt niin hyvin eteenpäin.


Lakka avasi kilpailukautensa juoksemalla aiemmin Jyväskylässä ennätyksensä 7,64. Dortmundin jälkeen Lakan kilpailuturnee jatkuu Puolassa, Lódzin kansainvälisissä kilpailuissa ensi viikolla.


– Siellä pitää juosta tiukemmin jo alkuerässä ja saada koko matka kulkemaan hyvin. Se on tullut jo kerran tällä kaudella ja tulee varmasti uudestaan.


Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen avasi kolmiloikkakautensa kauden kotimaisella kärkituloksella 16,34. Lipsanen venytti pisimmän hyppynsä neljännellä yrityksellään. Hänen toinen pöytäkirjaan jäänyt hyppynsä kantoi 16,18.


– Ihan ok fiiliksen ja tuntemusten puolesta avauskilpailuksi. Aika paljon tuli yliastumisia. Yritystä ainakin oli ihan hyvin, mutten ihan sitä parasta saanut näkymään tulospöytäkirjassa, Lipsanen sanoi.


Naisten kilpailun voittanut Imatran Urheilijoiden Senni Salminen hyppäsi 13,59.


– Ei oikein tämmöiset tulokset enää tyydytä. Toinen loikka oli se, mihin aina tyssäsi. Ehkä kinkkakin vähän, en oikein siitä päässyt hirveän hyvin jatkamaan. Juoksu kulkee, mutta hyppääminen on aika hakusessa, Salminen sanoi.


Miesten pituushypyssä Joensuun Kalle Salminen hyppäsi 761.


Sprintteri Samuel Purolan ja keskimatkojenjuoksija Sara Kuiviston hallikauden vahva alku jatkui Jyväskylän Hipposhallissa. Purola voitti kaksi 60 metrin juoksua mainioin ajoin 6,70 ja 6,71.


Kuivisto juoksi jo talven kolmannen henkilökohtaisen halliennätyksensä, nyt 400 metrillä kauden kotimaiseen kärkiaikaan 55,94.75 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page