top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Koljosen historiallinen ottelu livenä tv:stä


Historiallisesti sulkapallon EM-mitaleille selvinneen Kalle Koljosen välieräottelua voi seurata suorana lauantaina kello badmintoneurope.tv linkin kautta ja YLE Arenasta kello 18.00 alkaen.


27-vuotias sulkapalloilija Kalle Koljonen kukisti tanskalaisen, EM-kisojen kolmanneksi sijoitetun Rasmus Gemken suoraan kahdessa erässä 21-15 21-19 ja varmisti näin Suomen historian ensimmäisen EM-mitalin.


Kyseessä on Suomen historian ensimmäinen aikuisten EM-mitali sulkapallossa. Aiemmin suomalaispelaajista EM-kisojen puolivärieriin saakka ovat päässeet Pontus Jäntti, Robert Liljequist, Anu Nieminen, Jyri Aalto ja Nanna Vainio.


-Kalle onnistui pelaamaan samalla hyvällä taktiikalla, kuin eilen. Hän piti fokuksen omassa pelissä, muutoin paitsi toisen erän puolivälissä, jossa vastustaja teki pisteitä, kun keskittyminen herpaantui.


-Muistutin häntä palaamaan omaan peliin ja taktiikkaan ja se toimi. Olen todella liikuttunut tästä tuloksesta, Koljosen valmentaja Teguh Santoso kommentoi.


Hämmentynyt Koljonen totesi olevansa ensimmäistä kertaa elämässään sanaton.


– Olen onnellinen, mutta minun täytyy hetki prosessoida tätä tulosta. Tämä oli parasta sulkapalloa, jota olen pelannut.


- Olen tiennyt, että pelaamalla parasta peliäni pystyn haastamaan Euroopan kärkipelaajia, mutta tässä kisassa olen onnistunut säilyttämään pelin tason koko ajan, hän kommentoi.


Kalle Koljonen kiittelee vuolaasti valmentajaansa Teguh Santosoa.


-Olen todella kiitollinen Teguhille, hän on saanut hyökkäyspeliäni monipuolisemmaksi ja vienyt peliäni uudelle tasolle.


- Myös valmistauminen kisaan sujui koronanasta huolimatta hyvin. Olen pystynyt harjoittelemaan ja elämään huippu-urheilijan elämää, hän kommentoi.


Koljonen kohtaa lauantain välierässä kisan ykkössijoitetun, Tanskan Viktor Axelsenin. Ottelua voi seurata livenä osoitteessa badmintoneurope.tv ja YLE arenasta. Neljän parhaan joukossa on kolme tanskalaista ja Koljonen Suomesta.33 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Fidan Mäkelä
Fidan Mäkelä
Jun 12, 2023

Kiitos jakamisesta! On hienoa nähdä, että Koljosen ottelu badmintonin parissa on herättänyt historiallista kiinnostusta. Badminton on upea urheilulaji, joka vaatii nopeutta, tarkkuutta ja kestävyyttä. Haluaisin mainita, että badminton on myös yksi maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista, ja se nauttii suosiota niin harrastajien kuin kilpailijoiden keskuudessa ympäri maailman. Koljosen ottelu on hieno esimerkki badmintonin jännityksestä ja viihdyttävyydestä. https://masterpadel.fi/padelmailat/

Like
bottom of page