top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kolme suomalaista Zagrebin illassa


Peräti kolme suomalaisurheilijaa on päässyt mukaan tiistain Zagrebin World Atheticsin Continental Tour Gold sarjan kisoihin.


Reetta Hurske on mukana 100 metrin aidoissa, Senni Salminen 3-loikassa ja Sanne Erkkola keihäässä. Erkkola kilpailee ensimmäisen kerran Gold-tason kisoissa Suomen ulkopuolella.


Pika-aidoissa on mukana olympialaisten finaalissa neljänneksi tullut Nigerian Tobi Amusan ja välierissä mukana ollut Yhdysvaltojen Christina Clemons. Kaksikko on juossut tänä vuonna ajat 12,42 ja 12,51. Hurskeen kauden paras on 12,96.


Senni Salminen pääsee loikkapaikalla mittaamaan kuntoaan olympialaisissa neljänneksi sijoittunutta Jamaikan Shanieka Rickettsiä vastaan. Salminen on loikkinut tällä kaudella SE-luvut 14.63, Ricketts 14.98.


Naisten keihäässä Sanne Erkkola käy tosissaan 60 metrin kimppuun. Hän on heittänyt tällä kaudella ennätyksensä 59.61. Kirittäjät ovat kovaa kaliberia. Mukana on Rion olympiavoittaja, Kroatian oma nainen Sara Kolak, nuorten tämän vuoden maailmanmestari Adriana Vilagos ja Latvian olympiafinaalissa heittänyt Madara Palameika.


Kisoja voi seurata suorana Cmoren suoratoistopalvelusta, alkaen kello 20.00.


Kaksi suomalaisurheilijaa oli mukana Berliinin kisoissa sunnuntaina. Sara Kuiviston kauden viimeinen 1500 metrin kilpailu sujui vauhdilla. Kuivisto oli Berliinissä sunnuntaina käydyssä kilpailussa yhdeksäs ajalla 4.06,83.


– Juoksen vielä ensi viikolla yhden 800 metrin kilpailun. Tavoite näihin kahteen kilpailuun oli, että pystyn vakiinnuttamaan tämän kauden hyvän tulostason, vaikka paras terä alkaa olla juoksusta jo pois, Kuivisto sanoi.


Kuiviston aika on Suomen kaikkien aikojen viidenneksi paras tulos. Neljästä sitä paremmasta tuloksesta Kuivisto itse on tänä vuonna juossut kolme ja neljännen entinen SE-nainen Sinikka Tyynelä vuonna 1977.


Berliinin kilpailun voitti Yhdysvaltain Kate Grace ajalla 4.01,33.


– Hieno kisa. Oli mahtava tunnelma, kun oli paljon yleisöä, Kuivisto sanoi.


Korkeushyppyyn osallistunut Ella Junnila jäi ilman tulosta, kun avauskorkeus 180 jäi ylittymättä.

370 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page