top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Komulainen sai koottua joukkonsa


Roope Korhosen ruuti oli vieläkin märkää Kempeleessä. Kuva Jari Porttila


Mansen pelinjohtaja Jani Komulainen pystyi kokoamaan joukkonsa, Manse pelasi toisessa välierässä joukkueena, eikä antanut Vimpelille mahdollisuuksia sellaiseen ilotulitukseen kuin Saarikentällä.


Mansen kärki toimi nyt kuin parhaina päivinä; Severi Tikkakoski meni kentälle 4/6 ja jokeri Timo Torppa peräti 3/3. Kumpikin toi lopulta yhden juoksun.


Erityisesti tasoaan nosti Juuso Myllyniemi. Hän oli nyt ulkokentällä varma ja ratkaisi toisen jakson kunnarillaan, joka toi 1+1. Myllyniemi on pelaaja, joka elää onnistumisista ja tartuttaa tuon taisteluilmeen koko joukkueeseen.


Toinen selkeästi tasoaan nostanut pelaaja oli Juha Puhtimäki. Mies otti taas lautasen herruuden Teemu Kinnuselta ja se näkyi taululla. Mansen voitto ei tarvinnut hyvää päivää edes Perttu Ruuskalta; hän pääsi yrittämään kotiutusta viisi kertaa ja löi vain yhden juoksun.


Vimpeli pelasi taas yhtä kuritonta peliä kuin runkosarjassa. Unohdettiin vaihtamisen tärkeys ja kun piti viedä etenijää eteenpäin, yritettiinkin läpilyöntejä. Kuvaavaa tilanteelle oli se, että kärjet menivät kentälle varmasti, mutta heitä ei saatu kertaakaan kotiin.


Olli Heikkala meni kentälle 5/7 ja Jere Saukko 6/6. Siinä olisi ollut ruokaa lyöjille kerrakseen. Vimpelin hirmukotiuttajat olivat myös ruosteessa. Jukka-Pekka Vainionpää onnistui kerran viidestä ja Janne Mäkelä kerran kuudesta. Kun tämä kaksikko saatiin noin hyvin kuriin, oli tappio odotettu.


Sunnuntain taistelua odotetaan nyt jo vesi kielellä. Vimpelillä ei ole varaa hävitä kotonaan, mutta näyttää siltä, että Manse on saanut taas hengen päälle.


Kempele jatkoi taas hyviä esityksiään kotona, mutta se ei aivan riittänyt voittoon saakka. Aapo Komulainen nosti tasoaan lautasen ääressä ja pystyi pitämään KeKin lyöjät paremmin kurissa. Nyt Kempele jäi neljään juoksuun, sillä ei yleensä Sotkamoa voiteta.


Roope Korhonenkin pystyi nyt kotiuttamaan kaksi kertaa, mutta vieläkin ruuti oli märkää. Roope sai yrittää kotiutusta kuitenkin kuusi kertaa.


Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, nostaa Sotkamo yhä tasoaan ja sunnuntaina Kempele saa näytteen siitä. Nyt Sotkamossa tiedetään kuinka pohjoisen pikajuna pysäytetään.


Jari Porttila


445 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page