top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Konkarit ottivat Mansen reppuselkään


Kun hätä on suurin, katseet kääntyvät konkareihin. Manse PP oli 1-2 tappiolla IPV:tä vastaan ensimmäisen jakson viimeisessä vuoroparissa, mutta sitten Henri Puputti ja Juha Puhtimäki vapauttivat joukkueen kotiutuksillaan. Kumpikin iski ottelussa yhteensä kaksi juoksua ja Juha Niemi yhden.


IPV:n mahtava lento hyytyi Puputin ja Puhtimäen käsittelyssä. Kaksikko ei vieläkään pelannut mitenkään loistavasti, mutta riittävän hyvin. Kun IPV hävisi avausjakson, kuului katsomoon asti se syvä puhallus, jonka jaksovoitto toi Manselle.


Toisella jaksolla voittajasta ei ollut epäselvyyttä, Mansen takoi tarvittavat juoksut ja etenkin sen ulkopeli oli nyt hienoa. Jopa Tuomas Jussila haki upeita syöksykoppeja.

Manse voitti ottelun lopulta 2-0 ( 3-2,4-1 ).


IPV sai rakenneltua kuusi kolmostilannetta, niistä se löi kolme juoksua. Tuo tilasto kertoo joukkueen ongelmista, kun kärki ei kulkenut, ei lyöjille tullut tilanteita.


Ottelusarjan kannalta Mansen voitto saattoi olla käänteentekevä. Vielä ottelun alussa IPV pelasi kuin hurmiossa, mutta vähitellen sen tuuletukset vaimenivat. Vaikka edessä on torstaina kotiottelu, veikkasi moni katsomossa sarjan kääntyneen nyt tamperelaisille.


Sotkamon ja Joensuun ottelusarja jatkui äärettömän tasaisena. Jymy vei ensimmäisen jakson 4-3, Joensuu toisen 4-7 ja sitten mentiin supervuoroon. Mailanvarteen tuli ajolähtötilanteessa Roope Korhonen ja voitte arvata loput.


Korhonen vetäisi taas vastustamattoman läpilyönnin kolmen juoksun arvoisesti. Hän itse paloi kolmoselle yrittäessään kunnaria. Jymy voitti kuitenkin superin 3-0 ja johtaa nyt ottelusarjaa luvuin 2-1. Kumpikin joukkue on voittanut kotiottelunsa, torstaina Joensuun on pakko tehdä se, jotta kausi jatkuisi.


Vimpeli oli tyly isäntä Pattijoelle. Matias Rinta-aho oli Vimpelin kuuma nimi. Matias oli mailan varressa taas tutun tehokas, hän pääsi yrittämään kotiutusta viisi kertaa ja löi niillä kolme juoksua.


Kärjessä Teemu Isoketo pääsi yrittämään kentälle menoa seitsemän kertaa ja meni niistä kuudesti. Myös Mikko Kanala pelasi hyvän pelin, samoin 100 % teholla sisällä pelannut Perttu Ruuska.


Vimpelin peli oli tehokasta, mutta kaikesta näki, että vielä koneistosta ei tarvinnut, eikä myöskään puristettu kaikkia tehoja.


Saarikentälle päättyi myös yhden pesäpallolegandan, Topi Kososen ura. Kosonen päätti sen upeasti, kun hän oli viimeisen kerran mailan varressa, löi hän viimeisen juoksunsa superissa. Myös Vimpelin yleisö ansaitsee kiitoksen, se osoitti legendalle seisaaltaan suosiota, huutaen Topin nimeä pelin päätyttyä. Aplodeihin yhtyi myös koko Vimpelin joukkue.


Kempeleen Kiri ei pystynyt haastamaan Kouvolaa, vaan Kopla vei kummatkin jaksot 6-4 ja rallatteli jatkoon Vimpelin tavoin kolmella voitolla.


Puolivälierät jatkuvat torstaina ja tarvittaessa heti perjantaina. Välierät alkavat sunnuntaina, joten Vimpeli ja Kouvola saivat liki viikon harjoittelutauon.


Jari Porttila

347 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page