top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kopparit juoksevat kympin joka pelissä


Kopparit ovat pesiskenttien maalivahteja. Siinä kun kaikki muut pelaajat voivat sählätä pelivälineen kanssa, niin kopparin ja maalivahdin on aina pysäytettävä se, virheet näkyvät heti tulostaululla.


Pattijoen Urheilijoiden koppari Teemu Juntunen myöntää tämän, mutta korostaa heti perään, ettei se tuo paineita.


-Ei minkäänlaisia paineita, korkeintaan joidenkin lyöjien kohdalla haasteita, hän naurahtaa.

-Kyllähän sen tietää, että kun vasurit Roope Korhonen, JP Vainionpää tai Perttu Ruuska tulee lyömään, niin silloin pallo saa kyytiä. Silloin kopparienkin on oltava hereillä.


Juntunen pelaa Pattijoella tuota takamiehen, eli kopparin paikkaa. Siinä yhden pelaajan harteilla on lähes kolmannes pelikentästä, joten ainakin tykkilyöjien kohdalla täytyy vähän ennakoida.


-Pitää opiskella sitä, mikä heidän pravurinsa on, mutta liikaa ei voi ennakoida, Juntunen painottaa.


Niinhän se on, jos lähtee liian rohkeasti vastaan välilyöntiä, niin ”moukarit” saattavatkin tintata pallon kopparin yli takarajalle.


-Käymme Matikan Miikan kanssa koko ajan keskustelua ja pyrimme auttamaan myös sillä tavalla toisiamme.


Kopparit joutuvat myös liikkumaan valtavan määrän pelin aikana, sillä ”vapaan” kopparin pitää aina ehtiä varmistamaan palloa hakevaa. Ja takakentällä juostavat matkat ovat pitkiä. Parhaimmillaan pelaajat juoksevatkin mittausten mukaan yhden pelin aikana yli 10 kilometriä.


Pattijoki lähtee kauteen kovana haastajana. Se sai riveihinsä yhden laji-ikonin, kun Sami Haapakoski siirtyi Vimpelistä Pattijoelle. Samalla nousivat odotukset koko joukkueen sisällä.


-Meillä on nyt todella hyvät mahdollisuudet nousta mitaleille ja aiomme käyttää sen paikan, Juntunen painottaa.


Joukkueen pelaajamateriaali on niin kova, että se saattaa pelata jopa kahdella kärjellä, se taas toisi lisää vastuuta myös Juntuselle.


-Täytyy olla valmis siihen, että myös meille, jotka pelaamme 5-9 numeroilla, tulee kotiutuspaikkoja. Ne on käytettävä hyväksi.


Joensuun kasvatti Juntunen aloittaa nyt neljännen kautensa Pattijoella, kauden joka olisi tarkoitus päättää mitalijuhliin.


-Kaksi ensimmäistä mitaliani sain Joensuussa, nyt olisi Pattijoen vuoro. Täytyy sanoa, että olen nauttinut vuosistani Pattijoella, hän kehaisee seuraa.


Koronaviruksen vuoksi Pattijoellakaan ei ole vielä päästy harjoittelemaan joukkueena, ainoastaan pienryhmissä tai omissa oloissa. Juntunen olisi valmis aloittamaan pelit heinäkuun alussa pienemmille katsomoille.


-Kaikki odottavat sitä, että päästäisiin pelaamaan ja tietysti ensin harjoittelemaan yhdessä.


-Minulle kävisi hyvin se, että pelattaisiin aluksi pienemmille katsomoille. Siinä tulisi varmaan sellaiset viisi kotipeliä heinäkuussa, elokuussa sitten toivottavasti päästäisiin normaalitilanteeseen.


Jos maan hallitus päättää purkaa 10 hengen kokoontumiskiellon, on pesäpalloliitto valmis aloittamaan miesten Superin heinäkuun 1. päivänä. Silloin pelattaisiin siis alle 500 hengen katsomoille, käytännössä raja jouduttaisiin varmasti vetämään 400 henkeen. Päälukuun kun on laskettava mukaan joukkueet. tuomarit ja järjestysmiehet.


-Television ääressä olisi silloin varmasti paljon väkeä. Onneksi kaikki ottelut näkyvät ruudussa, Juntunen muistuttaa.


Superpesiksen olisikin nyt pistettävä pystyyn oma visiointiryhmä, joka tuottaisi seuroille neuvoja siitä, kuinka nämä voisivat hyödyntää Ruudun kotipelinsä paremmin hyväkseen.

Sotkamohan käytti jo viime kesänä omaa monikameratuotantoa ja sen kaikki kotipelit selostettiin, vaikka kyseessä ei olisi ollut Ruudun monikameralähetys.


Jari Porttila

1,080 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page