top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korhonen avasi kärkikymmenikköön


Mikko Korhonen avasi kautensa ammattimiehen vakaudella ja kiilasi kärkikahinoihin golfin Eiroopan tourin avauskilpailussa.

Mikko Korhonen teki uransa kymmenennen European Tour -kauden ensimmäisellä kierroksella torstaina Abu Dhabi Golf Coursella tuloksen 69 (-3).

Tulos syntyi Korhoselle tyypillisellä tavalla eli pitäen turhat virheet minimissä ja viimeistellen muutaman birdien paikan tullen.

-Hyvä kierros tänään. Löin tasapainoisesti koko päivän, muutama draivi vähän oikealle mutta muuten vakaata tekemistä. Puttaaminen oli vähän hakusessa vielä, näin alkukaudesta, mutta lopussa sain pari hyvää puttia perille, Korhonen kommentoi.

Oman kierroksensa jälkeen Korhonen jakaa palkintoarvoltaan kahdeksan miljoonan dollarin eli noin 6,6 miljoonan euron Abu Dhabi Championship -kilpailussa kymmenettä sijaa seitsemän muun pelaajan kanssa. Kisaa johtaa Rory McIlroy tuloksella 64 (-8).

Kisan alku siirtyi sumun takia kolmisen tuntia. Sää oli suhteellisen epävakainen, eikä sen odoteta laantuvan ainakaan perjantaina.

-Tuuli ei yltynyt niin kovaksi kuin ennustettiin, mutta jonkun verran sitä oli. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa huomenna.

Tapio Pulkkanen teki avauspäivänä tuloksen 73 (+1). Sami Välimäki ehti pelata ennen avauskierroksen keskeyttämistä pimeän vuoksi kymmenen väylää ja on tuloksessa +3. Välimäki teki ensimmäisellä yhdeksällä reiällä peräti neljä bogeytä, mutta avasi kympin birdiellä, sitten pimeys keskeytti kierroksen.


Kalle Samooja ehti pelata kahdeksan reikää, niillä syntyi yksi bogey ja Samooja siis jatkaa aamulla vielä kymmenen väylää ennen kuin aloittaa toisen kierroksen pienen lounastauon jälkeen.


European Tourin avauskisaa voi seurata Viaplayn suoratoistopalveluista.


Jari Porttila


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page