top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korhonen kolmas historiallisessa British Mastersissa


Mikko Korhonen onnistui loistavasti arvostetussa British Masters -kilpailussa Belfryssä Englannissa. Korhonen oli kilpailussa jaettu kolmas yhteistuloksella -12. Lauantaina hänen tuloksensa oli 67 (-5).

-Hieno viikko! Kiva olla sunnuntaina pelaamassa voitosta. Loppuun asti oli laskelmoitu hyökkäys päällä. Löin rautoja tosi hyvin, niin pystyin kyllä hyökkäämään aina väylältä.


-Vähän harmittaa, että en antanut itselleni mahdollisuutta upottaa puttia vikalla reiällä, vaan koitin lyödä vähän liian lähelle, Korhonen kommentoi kisan viimeistä lähestymislyöntiä, joka päätyi bunkkeriin. Sieltä hän löi erinomaisen lyönnin ja upotti puttinsa parin arvoisesti.

Korhonen pelasi rohkeasti ja hyökkäävästi loppuun saakka, muttei siitä huolimatta tehnyt lauantaina yhtään bogia. Birdiejä syntyi viisi. Eroa kisan voiton uusinnassa ratkaisseihin Italian Guido Migliozziin ja Englannin Richard Blandiin jäi vain yksi lyönti.

-Uskalsin koko ajan yrittää ja hyökätä, enkä ruvennut pakittamaan missään kohtaa. Siitä olen ylpeä.


-Mindset oli hyvä ja rauhallinen koko viikon, vaikka draiverin kanssa oli vähän vaikeuksia. Kisakenttä oli hyvä ja haastava, hän kommentoi.

Korhonen tulee nousemaan Euroopan kiertueen pistelistalla 40 pykälää sijalle 35. Sijoitus kolmen parhaan joukossa on uran yhdeksäs. Korhosella on palkintokaapissa kaksi Euroopan tourin osakilpailuvoittoa. Korhonen kuittasi kolmannesta sijasta hieman yli 104 000 euroa.


Kisan voiton vei Englannin Bland ensimmäisellä uusintareiällä. Hänestä tuli samalla vanhin Euroopan tourin osakilpailun ensimmäisen kerran voittanut pelaaja. Britti on 48-vuotias, hän ehti pelata tourilla 20 vuotta, ennen kuin onnistui voittamaan kisan.


Vielä kaksi vuotta sitten, silloin 46-vuotias Bland haki vauhtia Euroopan challenge tourilta, kun oli menettänyt korttinsa päätourilla.


-Harva uskoi silloin, että palaan tänne joskus voittajana. Nyt tein sen British Mastersissa. Tämä on unelmien täyttymys, sai Bland sanottua herkistyneessä tilassa voiton jälkeen.


Bland otti voittonsa uransa 478 turnauksessa.

Muista suomalaisista Sami Välimäki (-6) pelasi hyvän kilpailun ollen 21:s. Tapio Pulkkanen (-1) oli 52:s.


23 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page