top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korhosella ja Pulkkasella väkevä alku Dubaissa


Euroopan kiertueen Golf in Dubai Championship -kilpailussa nähtiin keskiviikkoisella avauskierroksella melkoista ilotulitusta, kun Jumeirah Country Clubin Fire-kenttä oli ET-tähtien käsittelyssä paperia.

Päivän parhaasta tuloksesta, ja uudesta kenttäennätyksestä vastasi Englannin Andy Sullivan, joka käytti kierrokseensa vain 61 lyöntiä (-11).

Suomalaisista parhaan kierroksen pelasi Mikko Korhonen, joka teki tuloksen 66 (-6). Sillä hän jakaa kilpailussa sijaa 12.

-Aika kova on taso. Varmaan johtuu ainakin osaltaan siitä, että kentän raffit ovat aika kevyet. Minulta tämä oli hyvä startti, ja takaysillä oli oikein hyvää peliä. Tästä on hyvä jatkaa, Korhonen kommentoi.

Korhonen aloitti kierroksensa tiiltä 10. Ensimmäiset yhdeksän reikää sujuivat tunnustellen kahden birdien ja yhden bogin myötä, mutta jälkimmäisellä yhdeksiköllään hän takoi peräti viisi birdieä.

Tapio Pulkkanen on tuloksella -5 sijalla 20. Hänelle tuli harmittava bogey 17. reiällä, mutta Pulkkanen paikkasi sen heti perään birdiellä 18. reiällä. Korhonen ja Pulkkanen ovat menosse selkeästi jatkoon, jos torstain toinen kierros sujuu yhtä hyvin.


Sami Välimäki, joka on maailmanlistalla paras suomalainen, pelasi tuloksen -2 ja on sijalla 50. Kalle Samooja on tuloksella +1 sijalla 85.

Kilpailu päättyy poikkeuksellisesti jo lauantaina. Mukana on vain 107 pelaajaa, joista 72 pelasi ensimmäisen kierroksensa alle parin.

Mikko Korhosen lähtöaika torstaina on kello 5.30 Suomen aikaa, hän starttaa torstain kierrokselle 20 minuuttia Tapio Pulkkasen jälkeen. Sami Välimäki lähtee Korhosen kanssa samaan aikaan 10. tiiltä, Kalle Samoojan kierros alkaa kello 10.10.


Kisaa voi seurata suorana Viaplayn kautta.


Tuloksen +1 pelannut Samooja ei ollut tyytyväinen päiväänsä. Kierros sisälsi neljä birdieä, kolme bogia ja yhden tuplabogin. - Oli kyllä onnetonta peliä tänään kaikin puolin. Kenttä ei myöskään tarjoile mitään sykähdyttävää pelikokemusta, joten vähän haastava löytää taistelutahtoa. Kaivetaan aavikolta uusi mato huomiseen koukkuun, Samooja summasi.


Jumeirahin kenttä on suunniteltu enemmänkin klubipelaajille, joten ammattilaisille se ei tarjoa haasteita. Kentän vaatimustasosta kertoo myös ensimmäisen kierroksen huikea taso.11 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page