top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korona leviää Pekingissä Norjan joukkueessa


Korona leviää nyt Pekingissä urheilijoiden ja joukkueiden taustahenkilöiden keskuudessa. Norjan joukkue ilmoitti tänään ainakin kahdesta uudesta tapauksesta.


Samalla lennolla Pekingiin menneiden ruotsalaisten keskuudessa on myös todettu positiivisia koronanäytteen antajia. Ruotsin olympiakomitea vahvisti asian, mutta ei kertonut olivatko sairastuneet urheilijoita vai muita henkilöitä.


Ruotsalaismedian mukaan kyseessä olisi ollut alppimaajoukkueen jäseniä. Ruotsin alppimaajoukkueessa kiersi jo ”villien” uudenvuodenjuhlien jälkeen pandemia.


Myös ruotsalaisia toimittajia on pudonnut kisavahvuudesta koronan vuoksi. Expressenin toimittaja Philip Gadd kertoo omassa kolumnissaan kuinka ”avaruusmiehet” tulivat hakemaan hänet kisahotelista ja veivät eristyshotelliin. Käy lukemassa tuo selkäpiitä karmaiseva juttu täältä https://www.expressen.se/sport/os-2022/timmar-efter-jag-landat-sitter-jag-i-en-ambulans/


Suomalaiset urheilijat ovat toistaiseksi säästyneet tartunnoilta. Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terho oli antanut Pekingin lentokentällä positiivisen näytteen ja hänet asetettiin eristykseen. Terho kertoi asiasta julkisella instagram tilillään.


Suomen mäkijoukkueen ykköshyppääjä Niko Kytösaho antoi viime viikolla positiivisen koronanäytteen. Mitä ilmeisemmin Eetu Nousiainen jätti sen vuoksi Willingenin maailmancupin väliin ja valmistautui kisamatkaan. Suomen mäkijoukkueelle ei ole nimetty varamiehiä, mutta jos joku nimetyistä ei pääse mukaan kisoihin, putoaisi myös Suomen sekajoukkuekisan ryhmä pelistä.


-Toivottavasti asia ratkaistaan siten, että Suomi saa joukkueen kisoihin, kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n mäkikomitean puheenjohtaja Mika Kojonkoski sanoi Maximusportille.


Mäkihyppääjien pitäisi matkata Pekingiin keskiviikkona, viimeistään silloin nähdään keitä kisakoneeseen nousee. Nousiainen voidaan nimetä sairastuneen Kytösahon tilalle kisoihin nykysääntöjen mukaan, jos Suomen olympiakomitea niin päättää.


Jari Porttila


656 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page