top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korona riehuu Rukalla- norjalaiset saavat hiihtää


Norjan hiihtomaajoukkue on vapautettu karanteenista Rukalla. Norjan maajoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossumin keskiviikkona Rukalla otettu näyte on osoittautunut positiiviseksi ja sen seurauksena koko joukkue on asetettiin karanteeniin.


Uusintatesti on kuitenkin osoittautunut negatiiviseksi ja viranomaisten karanteeni voitiin purkaa ja norjalaiset voivat osallistua perjantaina alkavaan maailmancupin kisaan..


Kaikki Rukalle saapuneet hiihtäjät ja joukkueen jäsenet joutuivat testiin heti Rukalle saavuttuaan. Sitä ennen heidän piti käydä myös testissä lähtömaassa.


Kun Nossumin testi vahvistui positiiviseksi, otettiin häneltä uusi näyte. Sen tulos on siis negatiivinen ja näin karanteeni purettiin.


FIS:llä on ollut käytössä maailmancupin avauksen alla erittäin selkeät ja tiukat säännökset. Esimerkiksi kisapaikalla on henkilöiden liikkumista rajoitettu voimakkaasti. Hiihtäjät elävät omissa kuplissaan, eivätkä norjalaiset ole olleet kontaktissa muiden maiden hiihtäjiin.


Esimerkiksi paikalle akreditoinnin saaneet toimittajat saavat liikkua vain tietyillä alueilla ja esimerkiksi Rukan ravintoloissa käyminen on kielletty.


Norjan maajoukkueella on ollut omat majoitustilat muista erillään ja heillä on myös ollut omat ruokailuajat ja tilat, joten koronan leviäminen muihin joukkueisiin on epätodennäköistä, vaikka joku olisikin sairastunut.


Samaan aikaan Rukalle tuli myös tieto Venäjän mäkihyppymaajoukkueessa ilmenneestä positiivisesta korona-testin tuloksesta. Mihail Matsimotschkin oli saanut tartunnan ja koko Venäjän mäkijoukkue vetäytyi Rukan kisasta.


Aiemmin saman kohtalon koki Itävallan A-maajoukkue ja Itävalta lähettikin Rukalle kakkosmaajoukkueen.


Jari Porttila


106 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page